Dorfpunks i Cinemaxx med Buster og salen fyldt med kåde teenagere

Af Rikke Campino Jørgensen

Regnvåd tirsdag morgen, vi er nu midt i Buster-ugen, og det er tid til at chekke Lars Jessens portræt af landsbypunkere i Nordtyskland anno 1984 ud.

I den lille landsby Schmallenstedt sker der ikke så meget, så de lokale punkere hænger ud, drikker bajere på torvet og får tæsk af skin heads af og til. Vi følger Roddy Dangerblood, som i for sig er ganske sympatisk skildret i forhold til hans kammerat Fliegevogel som konstant er fuld og bogstaveligt talt pisser på alt og alle.

Lars Jessen forsøger at skildre et punk miljø som dog aldrig når at blive rigtig punk. Måske pga. de lidt kedelige lange takes og den uopfindsomme kameraførsel. Filmen er en slags dannelsesrejse, hjem-ud-hjem, men det går simpelthen for langsomt og filmen bliver først vedkommende de sidste 20 min.

Dog synes resten af publikum, der alle var ca 20 år yngre end mig, at more sig kosteligt ved tis og bræk-scenerne. Jeg er nok bare blevet for gammel…

Dorfpunks er underlagt med musikalske klassikere fra 80’erne, og hvis der er noget tyskerne har kunnet igennem dette årti, så er det at producere ska-punk; Die Toten Hosen, Die Artzte og mange andre set ups med en humoristisk tilgang til emnet. Men enten kender Lars Jessen ikke til disse bands eller også har han bevidst valgt at udelade dem af mystiske grunde. Jeg må indrømme at jeg sad og ventede på i det mindste bare ét Toten Hosen nummer, så man kunne sidde og mindes de gamle dage hvor man selv var lidt rebelsk i kanterne og havde Dr. Martens, men måtte nøjes med en blokfløjte spillet med næsen, hvilket da også var meget underholdende.

Men selvom ikke alle film falder i alles smag, skal det siges at Buster er en fed måde at få unge mennesker i biografen for at se og opdage noget andet end Hollywood og dets action film og forudsigelige romantiske komedier, da filmene repræsenteret på Buster Film Festival ofte er mere udfordrende både i billedsprog og på det indholdsmæssige, og bevidst taler til en yngre målgruppe.

Og har Dorfpunks vækket din interesse kan den ses onsdag 23/9 kl.12:30 i Palads