Enough Said

‘Enough Said’ er en sjælden oprigtig hjertevarm romcom, der gemmer på en diskret og underspillet humor uden på noget tidspunkt at virke påtaget. Mens den tager arven op fra de klassiske finurlige fortællinger om kærlighedens utraditionelle veje, formår den stadig at puste nyt liv i genren.

I denne fortælling møder vi den enlige mor Eva (Julia Louis-Dreyfus), der til daglig arbejder som massør, og hvis datter er på vej til at flyve fra reden. Hendes liv virker forholdsvis afbalanceret og struktureret, indtil hun møder sin nye veninde og kunde Marianne (Catherine Keener), som tydeligvis sætter en dyd i at hjemmet ligner noget fra et boligmagasin. Selvsamme aften hvor Eva møder sin nye veninde, render hun også ind i den, i hendes øjne, knapt så attraktive men utroligt charmerende Albert (James Gandolfini). De to falder på en og samme tid forsigtigt og voldsomt for hinanden, men det viser sig at de har en uheldig fælles bekendt, hvis stemme Eva får svært ved at udelukke fra sine følelser for Albert.

Albert og Eva er begge midaldrende, har begge en datter der skal af sted på college til efteråret og har begge en ærlighed i deres udtalelser, der altid gemmer på ironi og komik. Allerede på parrets første date viser deres uimodståelige samspil sig i en mærkværdig samtale omkring diverse ’Real Housewives’ programmer. Det udarter sig hurtigt til en ret så akavet dialog mellem de to, der involverer kommentarer som for eksempel, da Albert besvarer Evas spørgsmål om falske bryster med ”Nej. Jeg kan godt lide naturlige bryster”, og hun derefter runder af med ”Ja, jeg har naturlige bryster”. Denne scene er typisk for resten af filmen, der vælter sig i underspillet og troværdig finurlighed.

Udover det overvældende cast denne film har fået hentet ind som bl.a. Catherine Keener, Toni Collette og Ben Falcone, er der alligevel én stjerner der outshiner dem alle. Man kan ikke se denne film uden at fælde en tåre for det fantastiske talent, der gik tabt, da James Gandolfini blev fundet død i Rom sidste sommer. Denne mand formår at være så charmerende og hjertevarm, og man tvivler på intet tidspunkt på hans kemi med Julia Louis-Dreyfus. Dreyfus bibringer selvfølgelig også sin umådelige komiske timing, som vi kender fra både ’Seinfeld’ og ’Veep’; det er dette der forhindrer ’Enough Said’ i at lande i bunken med de overspillede og utroværdige romcoms, som vi har set stribevis af i årtier. Denne film har nemlig noget på hjerte og leverer det med en underspillet inderlighed, som desværre er sjælden inden for genren.

Så ta’ daten under armen og bliv revet med af Gandolfinis charme og Dreyfus’ komiske talent!