Er ‘No Hard Feelings’ Jennifer Lawrences komediegennembrud?

Copyright: SF studios

Hollywood stjernen Jennifer Lawrence har et fuldt CV af dramatiske roller, thrillers, dystopi, Marvel og oscarnomineringer, men mangler sin store komedie. Hun vender nu tilbage til Hollywood i denne nye frække komedie.

’No Hard Feelings’ er en komedie med en relativ simpel handling. Maddie (Jennifer Lawrence) står til at miste sit barndomshjem, og derfor tager hun et specielt job. Hun skal ”date” den 19-årige Percy (Andrew Feldman). Men Maddie er blevet hyret af Percys forældre bag hans ryg.

Filmen prøver at gå væk fra nyere uproblematiske komedier og gå tilbage til 00’ernes mere kropslige og provokerende slapstick humor. Med lange (unødvendigt nøgne) slåskampe, (nøgne) bilscener og tvivlsomme forhold, men med stærkere replikker er ”No Hard Feelings” for det meste en succes.

Filmen veksler mellem jokes og en lidt svagt emotionel karakterudvikling for Maddie, og måske en lidt traumatiserende oplevelse for Percy. Det gør det svært at være fuldt investeret i følelsesladede øjeblikke, når de hele tiden bliver afbrudt af en halvdårlig joke.

Maddie og Percy, Lawrence og Feldman…

Lawrence og Feldmans kemi som det uventede og modsatte par fungerer godt. Lawrence bærer filmens kerne og hiver folk i biografen, men trods en stille og kluntet rolle som Percy, forsvinder Feldman ikke bag Lawrences store personlighed og popularitet.

Percy er en akavet og genert dreng, der ifølge sine (rige og beskyttende) forældre, har brug for hjælp til at komme ud af sin skal. Med sin akavede, lange krop og fine sangstemme er Feldman helt rigtig som Percy.

Forældrenes kontrollerende rolle har dog givet bagslag. På grund af netop sine forældre har Percy ikke mødt modstand eller fejlet i mange år. Hvis han spørger efter Pepsi på en bar, men de har kun Coca Cola, foreslår han, at de skal gå. Hvordan skulle han klare livet på college?

Den oplagte og indlysende løsning er selvfølgelig at hyre en vilkårlig 32-årig kvinde til at date og have sex med deres søn, inden han tager afsted til college. Løn: en bil.

Maddies job som bartender betaler nemlig ikke nok, og derfor kører hun også Uber, men kommunen tager hendes bil, da hun ikke betaler skatten på sit hus. Maddie, den tiltrækkende single ”player”, er jo som skabt til jobbet. 

… Men mest bare Lawrence

Rollen som Maddie er langt fra Lawrences oscar-nominerede break out rolle i ’Winter’s Bone’ og senere som Katniss Everdeen i den populære filmatisering af den dystopiske ’The Hunger Games’.

Men alligevel er der ingen tvivl om, at Lawrence har komisk timing og karisma. Den styrke og de stille følelser hun bringer til sine mere dramatiske roller, bliver dog begravet her. Her har hun en chance for at spille en rolle der nok minder mere hendes egen personlighed.

Men hvis men kender til Lawrence, er det en komik der hurtig kan blive lidt for meget. Her bliver det måske tydeligt at Lawrence selv har været med til at producere filmen. 

Der er sjove jokes… nogle gange. Men så bliver de trukket alt for langt. Filmen vil så gerne være sjov og provokende og vise, at Lawrence er så mega vanvittigt sjov og anderledes, at man får nok.

Til dig, der bare vil have en klassisk komedie

’No Hard Feelings’ er ikke en dårlig film og det er ikke fordi den ikke er værd at se. Men den har hård konkurrence fra andre film i biografen lige nu og i næste måned. Den er ikke højest på listen af film jeg selv ville anbefale for en ultimativ biograf oplevelse. Men værd at streame hjemme i sofaen.

Det sagt, er filmen er underholdende og vil klart blive nydt af de fleste. Den er (ofte) sjov, når den vil være sjov, rammer lige nogle følelsesladet øjeblikke, men ender til sidst med en forudsigelig slutning, hvor det er rart at filmen endelig er ovre. 

Jeg ved ærligt ikke, om det tæller som en romcom, men hvis du elsker en komedie (og en måske-romcom) og ikke er den største filmnørd eller træt at superheltefilm, er den klart værd at tage ind og se.

For en moderne komedie er den fin, men om ’No Hard Feelings’ er Jennifer Lawrences ultimative komedie-gennembrud, ved jeg nu ikke helt…