Fast & Furious 8

Vin Diesel er blevet ond, The Rock og Jason Statham teamer op og ’Fast & Furious’-serien kører på autopilot. Verden er af lave!

Den står på fred, idyl og gaderæs for Dom og Letty, der nyder en længe udskudt bryllupsrejse på Cuba. Men der går hurtigt tjubang i den, da den mystiske super-hacker terrortype Cipher, spillet af Charlized Theron, dukker op og hurtigt får gjort Dom til endnu et instrument i hendes højteknologiske arsenal. Han forråder hele holdet, hans kære familie. Hobbs ryger i fængslet for en kort bemærkning og Letty surmuler. Intet virker synderligt vigtigt.

Problemet er bare, at forræderiet ikke rigtigt lader til at gå nogen på. Der bliver reageret med en mild vantro, Letty vrisser om hvordan det ikke rigtig er Dom og så skal vi ellers videre i programmet. Ud og gi’ den gas. Og det gør filmen da også med bulder og brag, der ganske behændigt sluger den 2 timer og 17 minutter lange spilletid. For det er først henimod slutningen at filmen går hen og bliver direkte kedsommelig – et støjinferno og hvinende hjul og eksplosioner. Det er ellers slående hvor lidt filmens centrale idé og trækplaster – eviggode Dom på de ondes side – får lov til at fylde i nogens bevidsthed. Publikum bliver ikke aktiveret og de andre karakterers manglende reaktion smitter.

Fast & Furiosa
Alle der havde troet, at Charlize Theron ville bringe lidt galskab til ’Fast & Furious’ og give den max gas bliver skuffede. Cipher er en hackerskurk efter alle kunstens regler. F.eks. formår hun at tage kontrollen over samtlige biler i downton NYC i en af filmens mere spidsfindige sekvenser. Hun styrer bilerne som en ustoppelig bølge. Det ville da være meget praktisk, hvis hun fiskede den APP frem ved filmens klimaks, eller at holdet på nogen måde ville blive udfordret af det.

Hvad nu hvis at de var tvunget til at bruge biler uden alt muligt nymodens tech? Men ak. Den slags plothuller får man alt for meget tid til at tænke over og det vidner om filmens manglende medrivningsevne. Hendes hacker-gimmick betyder desværre også at hun bruger 90% af sin tid oppe i et fly med iPad i hånden og ikke bag rettet. Furiosas genkomst er det ikke.

Det bedste tiltag må dog sige at være Jason Stathams tilbagevenden. Hvis Vin Diesel nogensinde skulle blive træt af at skrive heltekvad til Dom Toretto, mensch, så kunne Shaw og Hobbs sagtens fylde en hel film. Dwayne Johhson og Statham har en fremragende kemi og deres ping-pong bidrager i den grad til at gøre deres fælles flugt fra fængslet under stor ståhej til filmens bedste sekvens. Det er bare ærgerligt at filmen peaker før den er nået halvvejs.

Driveri på halvtom tank
’Fast & Furious’-serien er så småt gået hen og blevet konsekvensløs. Filmen buldrer derudaf. Mest som tomme tømmer, der bombarderer bevidstheden med søgte one-liners, rabalder og et glimt i øjet der lige præcis formår at fastholde charmen. Det meste af vejen. ’Fast & Furious 8’ forbliver et styks metervare i den ellers nærmest mirakuløse serie. Ganske gennemsnitlig og uanseelig.