Filmmagasinet Nosferatu søger filmskribenter!

Har du lyst til at blive en del af Københavns bedste og hyggeligste selskab af filmnørder, der passioneret deler ud af deres viden på skrift og lyd?

Som medlem af vores frivillige redaktion får du mulighed for at deltage i pressevisninger, skrive filmanmeldelser og artikler, lave interviews med prominente personer fra den danske og udenlandske filmbranche, producere live radio og podcasts samt dække forskellige filmfestivaler og -begivenheder. 

Tidligere har Nosferatu – på lige fod med de større, danske dagblade – dækket Berlinalen, London Film Festival, Toronto International Film Festival, CPH:PIX og DOX, MIX:CPH, Buster, Odense International Film Festival, Blodig Weekend, en række prisuddelinger og en masse andet.

Derudover har man mulighed for at få erfaring indenfor radiomediet, da vi har et fast radioprogram på Uniradioen hver uge, som også udgives som podcast. Samtidig afholder vi en gratis filmquiz på Studenterhuset en gang om måneden, hvor man har mulighed for at få erfaring med eventafvikling og agere quizvært på vegne af Nosferatu.

Hvis du udover at være skribent er interesseret i at prøve kræfter med at være radiovært og/eller quizvært, må du meget gerne tilføje det til din ansøgning.

Som medlem af Nosferatu har du også rig mulighed for at deltage i fællesarrangementer og møder for hele Uniradioen, og hvis du allerede er medlem af en anden redaktion og er interesseret i Nosferatu, er du også mere end velkommen.

Som medlem af Nosferatu ser vi gerne, at du bidrager med følgende:

– Deltagelse i redaktionsmøder i Indre By hver mandag kl. 18.30.

– At du som skribent skriver minimum en-to anmeldelser eller artikler om måneden – dog tages der selvfølgelig højde for eksamen og andre travle perioder.

Om os

Vi er en del af et større frivilligt netværk på Uniradioen, hvor vi har hørt hjemme i mere end 25 år. Dermed er vi Uniradioens ældste (og største) redaktion. På den måde er vi veletablerede og traditionsrige. Samtidigt er vi mange frivillige, der mødes en gang om ugen for i fællesskab at nå frem til en linje for vores medie. 

Vi udvikler os hele tiden, og vi forsøger at dygtiggøre os sammen. Nosferatu er en rugekasse og legeplads for kulturskribenter og radioværter og et stærkt, socialt netværk.

Tidligere og nuværende medlemmer har brugt Nosferatu som springbræt til praktikpladser og stillinger hos blandt andet Danmarks Radio, Soundvenue, Kino.dk, Filmmagasinet Ekko, Radio Loud, Det Kgl. Bibliotek, Videnskab.dk og  produktions- og distributionsselskaber som Filt, Angel Films, BLU m.fl. 

Vi har til huse i Uniradioens lokaler på Nørregade 7A i Indre By i København. Her holder vi faste redaktionsmøder hver mandag kl. 18.30 for at give feedback på ugens udgivelser. Efterfølgende er der tradition for, at de fleste tager på Studenterhuset og drikker en øl (eller noget andet) med sine mednosferater.

Er du interesseret i at være en del af redaktionen som skribent, så skriv en kort motiveret ansøgning og inkludér en anmeldelse (400-600 ord) af en film du har set i 2023 og send til filmmagasinetnosferatupresse@gmail.com.

Vi opfordrer alle til at søge  – uanset køn, etnisk tilhørsforhold, religion eller andet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af Nosferatus redaktører:

Benjamin Vang Blaakilde (han/ham), presseredaktør, tlf. 29128967

Jonas Ernst Monty (han/ham), skriftlig redaktør, tlf. 61673604

Lennon Dikov (de/dem), SoMe-redaktør, tlf. 20417098

Ansøgningsfristen er fredag d. 22. september, og vi holder opstartsmøde for nye medlemmer mandag d. 2. oktober.