Filmmagasinet Nosferatu søger nye filmskribenter og radioværter

Har du lyst til at blive en del af Københavns bedste og hyggeligste selskab af filmnørder, der passioneret deler ud af deres viden på skrift og lyd?

Som medlem af vores frivillige redaktion får du mulighed for at deltage i pressevisninger, skrive filmanmeldelser og – artikler, lave interviews med prominente personer fra den danske og udenlandske filmbranche, producere live radio og podcasts samt dække forskellige filmfestivaler og -begivenheder. 

Tidligere har Nosferatu – på lige fod med de større, danske dagblade – dækket Berlinalen, London Film Festival, Toronto International Film Festival, CPH:PIX og DOX, MIX:CPH, Buster, Odense International Film Festival, Blodig Weekend og en masse andet.

Vi sender live radio fra kl. 15-17 hver torsdag på Uniradioen, udgiver ugentlige podcasts, og vores filmanmeldelser og -artikler udkommer på hjemmesiden nosferadio.dk og på vores facebookside. Samtidigt afholder vi en gratis filmquiz på Studenterhuset en gang om måneden.

Som skribent og radiovært på Nosferatu ser vi gerne, at du bidrager med følgende:

– Deltagelse i redaktionsmøder i Indre By hver mandag kl. 18.30.

– Minimum en-to anmeldelser eller artikler om måneden – dog tages der selvfølgelig højde for travle perioder. 

– At du som radiovært har mulighed for at sende live radio en-to gange om måneden.

Hvis du har nogle grafiske kompetencer, er der også rig mulighed for at bidrage til Nosferatus visuelle identitet.

Om os

Vi er en del af et større frivilligt netværk på Uniradioen, hvor vi har hørt hjemme i mere end 25 år. Dermed er vi Uniradioens ældste (og største) redaktion. På den måde er vi veletablerede og traditionsrige. Samtidigt er vi mange frivillige, der mødes en gang om ugen for i fællesskab at nå frem til en linje for vores medie. 

Vi udvikler os hele tiden, og vi forsøger at dygtiggøre os sammen. Nosferatu er en rugekasse og legeplads for kulturskribenter og radioværter og et stærkt, socialt netværk.

Tidligere og nuværende medlemmer har brugt Nosferatu som springbræt til praktikpladser og stillinger hos blandt andet Danmarks Radio, Soundvenue, Filmmagasinet Ekko, Radio Loud, Det Kgl. Bibliotek, Videnskab.dk og  produktions- og distributionsselskaber som Filt, Angel Films, BLU m.fl. 

Vi har til huse i Uniradioens lokaler på Nørregade 7A i Indre By i København. Her holder vi faste redaktionsmøder hver mandag kl. 18.30 for at give feedback på ugens udgivelser. Efterfølgende bliver de fleste hængende til en øl, en film eller til vores månedlige filmquiz på Studenterhuset. 

Er du interesseret i at være en del af redaktionen, så skriv en kort motiveret ansøgning og inkludér en anmeldelse (400-600 ord) af en film fra 2020/2021 og send til filmmagasinetnosferatupresse@gmail.com.

Vi opfordrer alle til at søge  – uanset køn, etnisk tilhørsforhold, religion eller andet.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte en af Nosferatus redaktører:

Anne Ubbesen, skriftlig redaktør, tlf. 20 72 22 68 

Josephine Høgsted, podcastredaktør, tlf. 27 27 02 27 

Claus Nygaard Petersen, kommunikationsredaktør, tlf. 28 50 26 52

Ansøgningsfristen er d. 24. september, og vi holder opstartsmøde for nye medlemmer d. 4. oktober.