From Paris With Love – Premiere 11. marts 2010

Travolta som agent Charlie Wax, der altid har fingeren på aftrækkeren. From Paris With Love. Photo Courtesy of Nordisk Film.

Af Dorte Winkler

For et år siden kunne danske biografgængere stifte bekendtskab med kassesuccesen Taken af den debuterende franske instruktør Pierre Morel. Filmen havde Liam Neesen i hovedrollen, som en far der skulle redde sin datter og hendes mødom fra onde albanske slavehandlere. Taken blev et stort biografhit med en indtjening på over 220 milliarder dollars og det er sådan et beløb der åbner døre for instruktører.

Pierre Morel er nu tilbage med sit seneste actiondrøn, From Paris With Love, der har John Travolta i hovedrollen som den skaldede bad-ass agent, Charlie Wax, der er manden man sætter ind når der skal ryddes op på den mest udiplomatiske facon. Wax har ingen skrupler, men det har hans nyslåede assistent James Reese, der til daglig er den amerikanske ambassadør i Paris’ assistent og lidt af en duks. Ved siden af går han dog og drømmer om at blive agent og efter et par veludførte småopgaver, får han chancen for at stige i graderne, da han skal hente Charlie Wax i lufthavnen og køre ham rundt. Og så kan vi ellers gå i gang med at få slået nogle stereotyper ihjel. Vi lægger ud med en massakre på en kinesisk restaurant hvorefter fokus får flyttet sig over på en trussel fra nogle muslimske ekstremister, der har skumle planer i forbindelse med et forestående topmøde. Og undervejs i denne killing spree må unge James, spillet af Jonathan Rhys Meyers, se sin egen integritet og moral trængt op i et hjørne hvorfra han kun kan skyde sig fri.

From Paris With Love er en corny film. Der er masse af tjubang og fart over feltet – så meget at man ikke helt hænger sig i plottet, eller i de til tider virkelig dårlige replikker. Det emmer af B-film slået op som A-film og er mest et påskud for at sætte klichéer, kulturstereotyper og fandenivoldsk amok-gehen i frit spil uden afregning.

Våben mangler der bestemt ikke i Paris With Love. Photo courtesy of Nordisk Film.

Hvis man synes at Travolta igen er ved at bevæge sig hen mod en has-been, så er From Paris With Love, en god mulighed for at se at Travolta rent faktisk har star-quality og karisma der vil noget. Alene mand hæver han niveauet i filmen til B+ med sin præstation og det er pga. ham man skal se filmen.

Som filmanmelder har man ikke den luksus bare at lade sig fornøje af en film, en del af opgaven er at man skal reflektere over den, og det er bestemt ikke alle film der kan tåle det. From Paris With Love falder i den kategori – den tåler simpelthen ikke at blive kigget efter i sømmene. Når det så er sagt, så er denne anmelder nu ikke bleg for at indrømme at hun nu var meget godt underholdt i de 92 minutter filmen varede,  og dermed er af den mening at filmen nok skal finde sit publikum, der vil synes at de har haft en god oplevelse i selskab med Travolta og Rhys Meyers igennem Paris’ gader. Formodentlig bevæbnet med en ordentlig spand popcorn.

3 ud af 6 stjerner