Gamer – Premiere 11/09/09

Kable er ikke helt tilfreds med Ken Casles måde at gøre tingene på. Photo courtesy: UIP

Af
LARS JUUL HAUSCHILDT

Sex sælger, og det gør det også i fremtiden. Hvad der også sælger i fremtiden er virkelige mennesker der slagter hinanden for åben skærm – den ultimative interaktive underholdning, ’Slayers’.

I en ikke alt for fjern fremtid har underholdningen nået helt nye højder. Ken Castle (Michael C. Hall) har skabt hvad resultatet af enhver teenagedrengs våde drøm må være, og det meste af jordens befolkning deltager i dette fænomen kaldet ’Society’. I denne virtuelle verden får du lov til at styre rigtige levende mennesker i en form for avanceret ’The Sims’, og der er næsten ingen grænser. Du kan få dem til at udleve alle dine fantasier, hvad end de nu skulle være. Selvsagt er Ken Castle blevet ganske rig på dette, ja faktisk verdens rigeste mand, og hans nyeste påfund ’Slayers’ har allerede fænget hele befolkningen.

’Slayers’ er en kamp på liv eller død mellem livstidsdømte fanger, et spil hvor spilleren tager kontrol over en af disse fanger og forsøger at overleve så mange kampe som muligt. Den bedste og mest populære af alle disse fanger er Kable (Gerard Butler), og han bliver styret af Simon (Logan Lerman), en forkælet teenageknægt. Under overfladen lurer dog en masse hemmeligheder og problemer, som ikke tåler dagens lys.

Ahh, the internet: Where the men are men, the women are men, and the 14 year old girls are FBI agents. Her ses Angie (Amber Valletta) i 'Society'. Photo courtesy: UIP

Tempoet er i top hele filmen igennem, som et adrenalin kick direkte i nosserne, hvilket jeg regner med at størstedelen af de biografgængere der ser denne film har. Man kan godt mærke instruktørteamet Neveldine og Taylors kærlighed for højspændt action, som også ses i deres tidligere film som for eksempel Crank. Det betyder hurtig klipning, fantastiske actionsekvenser og underspillet ironisk humor, hvilket især kommer ses i en særdeles syret dansesekvens nær filmens slutning.

Man føler sig tilbagebragt til 90’ernes actionfilm, hvor action eksisterer blot for sin egen skyld, og sjovt nok fungerer det fabelagtigt. Den er ’Running Man’ på speed, og alligevel helt sin egen. Intet bliver overladt til fantasien og i det popfarvede ’Society’ kommer dette til udtryk i letpåklædte mennesker i fantasifulde kostumer og positurer, alt imens de udfører forskellige sexlege, som ikke engang jeg har fantasi til at forestille mig.

Selvom Gamer drager paralleller til vores verdens computerspilskultur og dens øgede interaktivitet, prøver den ikke på at være mere end den er, og bør ikke ses for andet end 2009’s nok mest badass actionfilm.

Filmen får 4 ud af 6 stjerner