Girls Night Out

(Foto: Sony Pictures)

Det bliver ofte italesat, at det er hvide, gamle mænd, der sidder på filmindustrien i Hollywood. ’Girls Night Out’ er perfekt eksempel på hvorfor det er sandt.

I ‘Girls Night Out’ introduceres først den stramme, lidt usikre senatorkandidat Jess (Scarlett Johansson), der skal giftes med sin elskede. I den anledning følger en polterabend, selvom Jess egentlig helst vil have en stille weekend hjemme med sin meget forstående husband (læs: tøffelhelt) to be. Det kan der dog ikke blive tale om, for Jess’ veninde fra college, Alice (Jillian Bell), har kørt alle klichéerne i stilling og planlagt en tøsetur til Miami ned til mindste detalje.

To andre collegeveninder slutter sig til. Der er tale om den dobbeltmoralske aktivist Frankie (Illana Glazer) og den spændstige buisnesswoman Blair (Zoë Kravitz). Jess’ stereotype, australske veninde Pippa (Kate McKinnon) slutter sig også til selskabet med akavet mange klichéer i bagagen. Det hele går selvfølgelig op i hat og briller, og pludselig står de med en død stripper. Alle render rundt som hovedløse høns, og ikke en eneste tænker på at ringe til 911, for så ville der ikke være nogen film.

Choose Life
Der er en ting jeg er fuldkommen uforstående overfor i ‘Girls Night Out’. Det der sætter hele komedien i gang er, at alle på stribe fylder sig med coke. Siden hvornår er hårde stoffer blevet midlet, der skal til for at gøre kvinder over 30 sjove? I stedet for at fremstille de mindre flatterende konsekvenser ved at tage stoffer, ligner de os andre, når vi har kørt en gedigen rosébrandert i stilling.

Hvis de fem kvinder i det mindste var sjove efterfølgende, ville det tilnærmelsesvis være iorden, men de agerer bare hysteriske stoddere. Det hele ligner lidt et billigt forsøg på at gøre kvinder sjove på nogle meget maskuline principper, og for at man som publikum ikke må glemme, at det er kvinder, handler alle interne jokes om tamponer og hårfjerning. Som et lille sideplot suser Jess’ forlovede rundt i en bil påvirket af koffeinpiller og crystal meth, fordi en slags narko var ikke nok i forsøget på at lave en komedie.

 

Rough Night med foxy Demi
Der er ét element, der har noget at komme med. Desværre bliver det kun brugt som krydderi og tilfører intet reelt til plottet. Det er naboerne til det lånte hus i Miami, der spilles af Demi Moore og Ty Burrell. De to er en befrielse fra det stramme setup med deres løse og livlige tilgang til det hele. En komedie har virkelig et problem, når dem, man fatter mest sympati for er to, i princippet, ligegyldige bikarakterer.

Den sidste detalje der gør, at jeg mister alt for ‘Girls Night Out’, er den danske titel. Originaltitlen er ‘Rough Night’, der i sig selv passer væsentligt bedre til filmen. Der er ikke meget ‘night out’ over, at prøve at komme af med et lig i Miami. Demi – Moore from you please. Til resten: Tak, men nej tak.