’Gooseboy’ er slikposen, som aldrig bliver tom

Copyright: SF Studios Denmark

Børnemagi på et helt særligt plan.

Thomas Refslund Ravn spiller overbevisende drengen Viggo, som lever i Gooseboy VR-spillet. Langt væk fra venner og alt dét han tror, at han ikke kan. Men så en dag styrter en rigtig levende gås ind i hans vindue og Viggo må træde i karakter og drage ud på sit livs eventyr for at hjælpe sin nye ven.

Den dunede skuespiller
Indenfor filmbranchen siger man tit ”lav aldrig film med børn og dyr”. Det er simpelthen for svært at kontrollere og ofte er budget og en stram tidsplan det, som bestemmer produktionens gang, men Michael Wikke og Steen Rasmussen har alligevel taget udfordringen op. Resultatet er som at tage et hovedspring ind i fantasiens land, hvor alt smager af ens yndlingsslik.

Gåsen Nissemand bliver spillet af cirkusgæssene Kloge og Fine og de omsværmes af fint selskab. Rollelisten er glaseret med stjernestøv i overraskende roller og det er helt fantastisk at se, hvordan de anerkendte skuespillere trygt slipper deres indre barn løs. Alle karaktererne farvestråler i hver deres rolle og særligt bemærkelsesværdigt er det, hvordan Thomas Refslund Ravn spiller virkelig godt overfor en gås – en gås!

Wikke og Rasmussen har flere gange vundet priser og hæder for deres film og dertilhørende musik. De skriver selv musikken og lader det stjernespækkede cast stå for udførelsen, hvilket fungerer som at sprøjte sukker direkte ind i blodet. Helt vanvittigt rart. Alle sangene kommer på perfekte tidspunkter og man kan ikke undgå at bliver lullet ind i musikkens sangvenlige melodier.

Ligesom de ”klassiske” ’Far til Fire’ film er ’Gooseboy’ også skrevet af gamle mænd, men en meget stor forskel er, at ’Gooseboy’ dufter langt væk af kærlighed til de små poder og børneuniversets fantasi, hvorimod ’Far til Fire’ stinker af at være skrevet for at malke på ”en sikker biograf-vinder” ud fra en nedslidt skabelon. Og derfor er det også ekstra vigtigt, at ’Gooseboy’ kommer frem til de danske børn, så deres filmverden kan præges af god kvalitet.

Få trænet din lattermuskel
Wikke og Rasmussen leverer komik til både store og små med et fantastisk gakket univers og det er tydeligt, at folkene bag denne film har haft en kæmpe fest med tilblivelsen af ’Gooseboy’, som emmer af Ja-hat og god karma. Fortællingens dejlige leg med ord vil uden tvivl skabe mange smil på læben fuldstændig ligesom en kæmpe pose bland-selv-slik, så hvis du ikke ved, hvad du skal lave i efterårsferien, så kom i skønt sukkerchok sammen Wikke og Rasmussen og ikke mindst Gooseboy!