H2O – Just Add Water: Katalysatoren for alle pigers havfruedrømme

Magi under månens skær, farverige undervandsture med delfiner og flotte havfruehaler; enhver piges drøm? Det blev det i hvert fald, efter man så ´H2O – Just Add Water´ fra 2006.

Tre unge piger bliver på mystisk vis ført til en forladt ø, hvor de ved månens magiske kraft bliver til havfruer. Det lyder som den perfekte teenagefantasi, men snart opdager de, hvor svært det er at tackle det almindelige liv som teenager, når den mindste dråbe vand på ens hud forvandler én til en havfrue.

Og så er der også lige dét, at man under hver fuldmåne skal undgå at blive ramt af månens skær, fordi man ellers bliver lidt sindssyg.
Har jeg fanget din opmærksomhed nu?

Throwback til barndommen
Mange i dag vil måske genkende Phoebe Tonkin og Claire Holt som forholdsvis Hayley og Rebekah fra ´The Vampire Diaries´ (2009) og ´The Originals´ (2013), men for os, der voksede op med den legendariske havfrue-serie fra Australien, vil de først og fremmest være Cleo og Emma.

Sammen med den tredje havfrue, Rikki, spillet af Cariba Heine, udforsker de tre unge havfruer deres nye, magiske evner. Disse nye kræfter kommer dog ikke uden sine egne udfordringer, og de tre piger skal da også kæmpe mod forskellige farer og overraskelser (shoutout til Uncle Bens ikoniske citat fra The OG Spider-Man fra 2002: ”With great power comes great responsibility”).

Fordi det ikke er nok med havfruer og magiske kræfter, er der selvfølgelig også kærlighed med i serien, specifikt i form af den lokale badboy og den kiksede bedste ven.

De romantiske forhold i serien var rigtig gode til at dele vandene blandt havfrue-fandommen; jeg vil næsten vove at påstå, at det var Team Zane vs. Team Lewis før ´Twilight´-franchisens feud mellem Team Edward vs Team Jacob overhovedet fandtes.

Magisk god
´H2O´ er så fortryllende god, specielt hvis man er en lille pige (eller en voksen kvinde for den sags skyld), der drømmer om magi og eventyrlige væsner. Så god, at eventuelle plothuller, såsom hvordan de kan vaske hænder, når bare én dråbe vand forvandler dem, ikke stopper én fra at nægte at hoppe i bassinet til svømmetræning, fordi man ved, man bliver til en havfrue.

Udenfor den officielle svømmetræning gik tiden for mange unge fans med at kombinere kærligheden til Disneys ´Den Lille Havfrue´ (1989) og ´H2O´ ved at øve sig på sin havfruesvømning og at synge Ariels sang, hvor hun giver sin stemme til havheksen Ursula.

I den sammenhæng er ´H2O´ sådan en essentiel del af manges barndom, og seriens stadigt relaterbare præmis gør den til et must at se i dag også, uanset alder.

Jo, effekterne er måske ikke lige så gode, som de kunne være i dag, og ja, handlingen kan godt blive lidt gentagende i nogle afsnit, men det ville være en løgn at sige, at ens fascination af havfruer, og ønske om at selv være en, ikke er så stor, at alt andet er lige meget.

Det er derfor også grunden til, at jeg giver ´H2O – Just Add Water´ (som kan findes på HBO Nordic) 6 ud af 6 stjerner; udelukkende pga. den lille pige, der drømte (og stadig drømmer) om at være en havfrue.