Hvad vi forventer og håber af ‘The Bad Batch’

Copyright: 2021 Lucasfilm Ltd. & TM.

Det tredje afsnit af ’The Bad Batch’ ramte Disney+ i fredags, og i den anledning har Star Wars superfans August og Jonas diskuteret, hvad de forventer og håber på fra den nyeste Star Wars-serie.

Af Jonas Ernst Monty og August Bybjerg

Plotpunkter
Det er svært at sige, hvad der kommer til at ske udelukkende på baggrund af to afsnit, men som det første Star Wars-medie, der foregår umiddelbart efter Episode 3, har vi nogle håb.

Jonas: Kejserens ordre 66 hjernevaskede klonerne til at dræbe deres jedi-generaler. Heldigvis var ordren ikke lige så effektiv, som håndsprit er mod smitte. En del jedis, heriblandt Obi-Wan Kenobi og Yoda, overlevede. Hvad skete der egentlig med dem? Vi ved fra Rebels, at Darth Vader hjernevaskede en række tidligere jedis og gjorde dem til inkvisitorer, som jagter og dræber jedis. Måske kan vi se bad batch samarbejde med nogle overlevende jedis og begyndelsen på sith-inkvisitionen.

Gensyn med gamle kendinge
Der er en lang række karakterer fra både Clone Wars og filmene, vi godt kunne tænke os at se mere til i ‘The Bad Batch’.

Jonas: Den mest åbenlyse er nok klonen Rex, som var Anakins klonkaptajn og nære ven i klonkrigene. Under ordre 66 hjalp han med at redde Ahsoka Tano, som ellers ville blive henrettet af sine klonkammerater. Rex er allerede blevet nævnt, så det er sandsynligt, at bad batch vil opsøge ham i løbet af sæsonen.

August: Caleb Dumes/Kanan Jarrus’ medvirken i ‘Bad Batch’ får mig til at tro og håbe, at vi får flere karakterer fra ‘Rebels’ at se.. Jeg håber personligt at se mere til Clone Commando Gregor og Wolffe, som begge medvirker som aldrende kloner i Rebels. I Rebels får vi at vide, at de to kloner, som bor sammen med Rex, også har fået fjernet deres inhibiter-chip. Men hvordan er det gået til?

Jonas: En af mine favoritkarakterer fra Clone Wars endte faktisk med at være Asajj Ventress pga. hendes skift fra Count Dookus onde sith-snigmorder til en mere neutral lejesoldat. Det kunne være interessant at følge hendes videre udvikling og se, hvor hun finder sin plads i galaksen efter imperiets fremkomst..

August: Filoni har sat en præcedens for, hvordan Star Wars karakterer, som ellers ville være spildte, kan og skal behandles. Præmieeksemplet er selvfølgelig Darth Maul, som også medvirkede i de sidste episoder af Clone Wars sæson 7. Vi ved fra Solo-filmen, at Crimson Dawn, Mauls kriminalsyndikat er en reel trussel, så det kunne være super fedt at se de formative år af dette syndikat, hvordan end det bliver adresseret, perifert eller direkte.

Små detaljer
Hvis der er noget Star Wars-fans går op i så er det små detaljer og referencer til tidligere film og serier. Med Dave Filoni bag roret er der sikkert et væld af sjove callbacks og gemte easter eggs, som forklarer mere om verdenen.

Jonas: På et eller andet tidspunkt mellem Episode 3 og 4 skifter imperiet taktik og bruger nu kloner i stedet for de infame stormtroopers.. Vi har allerede set starten af dette skift med Tarkins rolle i første afsnit af serien, men jeg håber på en mere dybdegående forklaring. Hvad skete der med de millioner af kloner, som stadig var i live efter klonkrigen?

August: Kommer vi til at se et opgør mellem klonerne og de “nye” stormtroopers? Måske. Vi ved i hvert fald, at Kamino ikke medvirker i den originale trilogi eller sequel-trilogien, så der må være sket noget med klonernes hjemplanet sidenhen. Det er klart pga. første par episoder af serien, at Kaminos folk ikke er stålfaste i deres loyalitet overfor det ny-formede galactic empire, da de blandt andet hjælper 99-delingen med at flygte. Spørgsmålet er så bare, om vi får det kommende opgør at se i denne sæson eller en af de kommende sæsoner.

I sidste ende er der meget at se frem til. Vi er begge håbefulde, da serieskaberen Dave Filoni har til vane at tilfredsstille fans, om ikke med det de vil have, så det de ikke vidste de havde brug for. ‘The Bad Batch’ lægger tydeligvis op til at danne bro mellem Episode 3 og 4, samt animationsserierne ‘The Clone Wars’ og ‘Rebels’, men præcis hvordan kan kun tiden, og de næste 13 afsnit, vise.