‘Jagtsæson 2 – I Medgang og Modgang’: Mere Modgang end Medgang

Copyright: Nordisk Film

Trioen Eva, Marlene og Bella melder sig på banen igen med en ny omgang kaos bare endnu vildere. 

Mille Dinesens velkendte ansigt kommer endnu engang væltende mod os under navnet Eva sammen med Marlene (Lærke Winther Andersen) og Bella (Stephania Potalivo). Denne komediefilm er, som titlen allerede har afsløret, en efterfølger til den første ‘Jagtsæson’-film fra 2019. I denne omgang rammer uheldet Eva endnu hårdere, da hun i jagten på et job støder på et hav af selvskabte udfordringer bare for at undgå at leve i total ydmygelse uden et arbejde.  

Desperate tider kræver desperate handlinger

Det er svært at leve uden en indkomst, især når man både skal dække dagligdagens kedelige omkostninger og sjove oplevelser. Det hjælper heller ikke spor, når man hører at den ene veninde har fået en forfremmelse, og at den anden lige er blevet forlovet. Derfor forsøger Eva desperat at få scoret sig et job hos Jakob Martin, samtidig med at hun og hendes veninde Marlene kæmper for at arrangere og fuldføre en succesfuld polterabend for ’Bride To Be” Bella. 

Filmens handling er meget simpel, så opmærksomheden er rettet mod den gode danske humor, som træder frem med selvironi, sarkasme og akavede jokes, især i scenerne med Jakob Martin og Eva: 

Selvom Evas fiasko af en jobsamtale med Jakob Martin endte med en afvisning, nægter hun at give op på jobbet. Hun bliver så selvcentreret, at hun prøver at overbevise Jakob Martin om, at hun er den kollega, han har brug for, ved at invitere ham til Bellas polterabend. Her ser vi Eva ændre alle de sjove aktiviteter til polterabenden, som Bella ville have elsket, til en kedelig skovtur for at tilfredsstille Jakob Martin. 

Dette sker meget pludseligt uden hints om, at der ville være ændringer i planen, hvilket gør filmen meget spændende at se, da vi bliver lige så overraskede og chokerede som Bella over de beslutninger, Eva tager. 

Denne form for desperation fremkalder også et lille skævt smil på læben, da det virker helt åndssvagt at gå så langt som at ødelægge sin venindes sjove polterabend for at opnå succes i livet.

Hvad foregår der?

Selvom handlingen har en meget simpel opbygning, er det stadig vigtigt at holde øjnene åbne, eftersom der sker mange ting på meget kort tid. Den er ikke til at forudsige, det virker som om, skuespillerinden selv lidt finder på det hele hen ad vejen. De mere ekstreme scener såsom brændende kønshår og talende kønsdele har en humoristisk effekt og er ikke overraskende i denne films absurde humor.

Dog bliver denne form for overdrevenhed til tider for meget; Eva får den geniale idé at drikke svampete, hvorefter hun under en omgang bueskydning forestiller sig pilen som en enorm lang talende penis, der stirrer på hende. Hallucinationer kan til tider være sjove, men i dette tilfælde sidder man lidt og tænker: ”hvad foregår der?”.

Det samme gælder scenen, hvor Eva ved en fejl kaster et brugt kondom op på en ventilator, hvorefter den sprænger, og der flyver sæd ud på både hendes ansigt og Bellas. Dette virker lidt unødvendigt og overdrevent ligesom førnævnt. Dog er disse spøjse scener med til at opbygge Evas karakter som en, der er uheldig på alle tænkelige måde. 

But who are we to judge?

Hele dilemmaet med at finde sig et arbejde er virkelig blevet præsenteret godt. Det er et meget velkendt syn for folk, som har prøvet at ville ind på arbejdsmarkedet. Mange oplever afslag fra arbejdsgivere grundet manglende erfaring eller andre faktorer, hvilket ender med, at man som Eva må sende mindst 50 ansøgninger, hvor man højst sandsynligt også får afslag, ligesom hende. 

Filmen er komisk i den forstand, at den gør grin med, hvor desperat man kan gå hen at blive efter så mange afslag. Man bliver hurtig villig til at gøre alt mellem himmel og jord for at få jobbet; det kan gå så langt, som at den potentielle arbejdsgiver skal pille en flåt ud af fissen på dig.

Selvom det er tydeligt, at ‘Jagtsæson 2’ starter fra, hvor den sidste slap, kan man med tryghed se den uden forvirring eller misforståelser. Den er én af mange danske komediefilm, der har haft succes i biografsale og derhjemme, så man ved hvad man kan forvente af den.