LEGO Batman filmen

CR: Warner bros

Sidste gang vi mødte de små legofigurer var det AWESOME. Det er det stadig langt hen ad vejen, nu hvor Lego-batman har overtaget roret.

Vi stiftede for alvor bekendtskab med den hårdkogte Batman-legofigur i kæmpe succesen ’LEGO FILMEN – Et klodset eventyr’ fra 2014, hvor vores mørke og rasende helt gav den som den mest macho legoklods i hele lego-universet. Med ’LEGO BATMAN FILMEN’ får han nu chancen for at indtage den hovedrolle, som han uden tvivl mener han fortjener.

Allerede i filmens begyndelse får vi en fyndig introduktion til vores mørkklædte ven, som på hårdkogt og selviscenesættende manér banker alle Gothams værste forbrydere. Batman redder atter dagen, agerer den helt store stjerne og nyder uden tvivl legopøblens hæder. Alt er med andre ord som det skal være i Batmans liv. Men hjemme på sit enorme slot har Batman aka Bruce Wayne det svært ved at håndtere den ensomhed, som han nægter at anerkende.

Selvom han allerede har banket de fæle forbrydere er legen ikke slut. Jokeren udtænker en skummel plan, som både får Batman og den nye hårdslående, men charmernede politichef Barbara Gordon, til at rynke de små gule øjenbryn. Kan Batman på ny, overvinde skurkene alene, eller skal han overvinde sig selv, og sit egocentriske trip først? Og hvad stiller han op med den lille legosøn han i forbifarten har adopteret?

Legos universelle univers
Filmens helt store styrke ligger – lig 1’eren – i selve lego-universet. Når man sidder hjemme på stuegulvet med de små ikoniske klodser mellem fingrene fornemmer man, at alt er muligt, og kun fantasien sætter grænser. Det samme er tilfældet på lærredet. Netop fordi filmen udspiller sig i lego-universet, er alting muligt og vi støder endnu engang på en masse velkendte figurer, som ikke nødvendigvis passer ind i Gotham og Batmans normale forbryderregister. Men betyder det noget som helst, når det bare er noget vi leger? Bestemt ikke, det gør kun legen sjovere og mere uforudsigelig.

Den svære 2’er
Da legoklodserne samlede sig på lærredet tilbage i 2014 var det en imponerende omgang, som bød på underholdning på flere niveauer og en hel legokasse fuld af tankestof. Filmen var ikke bare en sjov og klodset komedie. Den havde i høj grad også noget filosofisk på sinde, som både appelerede til børn og voksne. Det helt store spørgsmål var så, om den svære 2’er kunne løfte den tunge byrde.

Hertil er svaret tvedelt. Filmen har naturligvis ikke det samme overraskelseselement som 1’eren bød os, men det fraholder ikke Batman og hans legokollegaer fra at have noget på hjerte. Filmen byder endnu engang på store almengyldige emner og spørgsmål, som legen på lærredet stiller til publikum i salen. Ensomhed, samarbejde, tillid, familie og venskab er nogle af de store emner som filmen bygger for os, og selv det besværlige forhold mellem Batman og Jokeren konstrueres på fornem vis.

Legen er stadig sjov
Ligesom tilfældet var med den foregående film, så er ’LEGO BATMAN FILMEN’ hylende morsom. Man kan ikke andet end at holde af de små figurer med de store personligheder, selvom vores kappeklædte helt til tider har svært ved at bevare legofødderne på pladen. Selvom filmen ikke har det nybrud som den foregående, så appellerer den endnu en gang bredt til børn og barnlige sjæle. En fantastisk oplevelse. Den kommer uden tvivl til at opnå stor hæder blandt fans af LEGO universet, hvilket den bestemt fortjener.