London Film Festival – dag 3

Copyright: Signe Lilja

Jeg er ved at være halvvejs igennem filmfestivalen her i London. Det er ikke så nemt at få verdenspressen i snak, men til gengæld er der masser af folk på ‘The Sherlock Holmes Pub’, som har lyst til at snakke over en pint eller tre. Trafikken er forfærdelig, men jeg hopper alligevel gerne på en dobbeltdækkerbus i de tidlige morgentimer for at nå dagens første visning. Søndag havde jeg dog besluttet mig for at tage en stille dag, med ‘Black Mass’ og morgenen, en lur om eftermiddagen og så en tur på Red Carpet om aftenen.

Den store galla: ‘Black Mass
Når lokaliteten er Boston og emnet kriminalitet, er det svært ikke at tænke på mesterværker som ‘The Departed’ og ‘The Wire’. ‘Black Mass’ står desværre i skyggen af disse mesterværker. Historien om den notoriske crimeboss Jimmy ‘Whitey’ Bulger (Johnny Depp), og barndomsvennen, FBI-agent John Connelly, (Joel Edgerton) kommer, på trods af gode performances, aldrig rigtig ud over kanten, men forbliver et middelmådigt drama. Connelly overtaler Bulger til at blive informant for FBI, så han kan få beskyttelse. Gennem årene vokser Bulger sig større og større (bliver jeg fortalt gennem en voiceover, uden rigtig at se det på lærredet), uden at politiet kan røre ham. Det er måske et af filmens største problemer. Man får hele tiden information leveret gennem voiceover, men man kan ikke rigtig se nogen ændring i karakterene. Castet er dog exceptionelt og består, ud over Depp, af Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon og Jesse Plemons. Det er på mange måder et comeback for Depp, som på trods af endnu engang at være næsten uigenkendelig, ikke overspiller, men præsenterer en vis form for realisme, der sjældent før er set.

På den røde løber
Efter en morgentur i biffen og en eftermiddagslur derhjemme, begav jeg mig til Leicester Square for at overvære gallapremieren på ‘Black Mass’. Jeg vidste, at Benedict Cumberbatch ville være der, og jeg er ikke professionel nok til at misse en chance for at lave lidt celebrity sightseeing. Jeg gemte mit pressekort i lommen og blev placeret i en aflukket bås med fans fra hele verden, og så begyndte løjerne. Den røde løber blev rullet ud, og det blev annonceret, at filmens stjerne Johnny Depp ville komme forbi og sige hej. Så blev det jo først rigtig spændende. Inden længe var pladsen overdøvet af råb og skrig og ‘lo and behold’ om Johnny Depp ikke kom forbi og gav mig en autograf. Alt i alt: En helt i orden dag. Og hvis I nogensinde har undret jer over, om stjernerne rent faktisk ser filmen til premieren, er svaret nej. 10 min efter at de var gået ind, kørte der biler op til indgangen og kørte dem væk med det samme.