Love, Simon

Copyright: 20th Century Fox

I en verden af heteroseksuelle kærlighedshistorier kommer ’Love, Simon’ med et ret konventionelt, men vigtigt modsvar.

Fra produktionsselvskabet, som gav os ’En Flænge i Himlen’ (The Fault In Our Stars), kommer endnu en ungdoms-kærlighedshistorie af samme kaliber. Simon Spiers (Nick Robinson) er en hel normal teenager med en hel normal familie og helt normale venner. Han har også en normal hemmelighed – han kan lide drenge.

Konventionel diversitet
Der er drøn på pop-musikken mens vi bliver introduceret til en klassisk amerikansk high-school, og temaet og stemningen er sat. En dag bliver der slået et anonymt opslag op på deres skoles blogside: der er en anden på skolen, som også er homoseksuel og i skabet. ’Love, Simon’ følger den unge mand i hans forsøg på at tackle sin egen identitet samtidigt med den klassiske udfordring i at finde kærlighed – den mystiske Blue, som han skriver med.

Det er hvad den her film handler om: En teenage romance. Der er ikke noget overvældende ved kamera-arbejdet eller opsætningen, men hvorfor skulle der være behov for det? ’Moonlight’ og ’Call Me By Your Name’ har leget med den tragi-romantiske og ekstremt æstetiske fremgang for homosekuelle kærlighedshistorier. I forhold til hvor mange teenage-romance film, der kun handler om én dreng og én pige er det også på tide at få noget diversitet i den her kategori. Det behøver ikke være en kærlighedshistorie cementeret i al evighed, men bare en nede-på-jorden fortælling som unge i samme situation som Simon måske kunne relatere til. Den er poppet og har måske en smule kejtet dialog med vennerne, men lander nogle gode komiske øjeblikke med teater-læreren og viceinspektøren på skolen.

Stort hjerte, vigtig historie
Vi følger Simon i sin personlige opdagelse og hans proces i at komme ud til verdenen, og det spiller Nick Robinson med overbevisende. Man kan se vægten af hans hemmeligheder tynge på hans ansigt. Desuden er en af de bedste og mest hjerteskærende scener sammen med hans mor, Emily (Jennifer Garner), som cementerer det vigtige i filmen: dens emotionelle hjerte, under hele high-school dækket.

’Love Simon’, er en simpel, god historie, som er bakket op med nogle vigtige øjeblikke, som de fleste har behov for at se i 2018. Gennem filmen er der nogle gentagelser, men spændingen om Simones kærlighedsinteresse, Blue, og hans identitet bærer seeren nemt igennem filmen.

Fejr Pride, og tag ind at se en sød teenage romance og hengiv dig selv til din indre håbløse romantiker.

Billede fra kino.dk