My Brother the Devil

Sally El Hosainis spillefilmsdebut My Brother the Devil er en overraskende film. Og det er bestemt en god ting.

De to brødre Rashid (James Floyd) og Mo (Fady Elsayed) bor i en sydlondonsk ghetto, hvor det hårde gangsterliv ikke er noget, man spøger med. Rashid er højt placeret i bandehierarkiet, og Mo, der ellers er en god dreng med fine karakterer, ser op til sin storebror og vil gerne være som ham. Men da han opdager, at Rashid har et kærlighedsforhold til en anden mand, begynder hans syn på broderen at ændre sig. Dette søskendedrama udspiller sig midt i en bandekrig, hvor det handler om at være hård og have gadetroværdighed.

My Brother the Devil overrasker, fordi den ikke benytter sig af en oplagt dogmestil, men i stedet af en kunstfilmsæstetik, der giver os smukke billeder af en ellers grim betonghetto. De to brødre spiller utrolig overbevisende, og man bliver meget engageret i deres kampe med sig selv og hinanden.

My Brother the Devil blev vist i forbindelse med den netop afsluttede MIX-festival. Her har man kunne se et meget bredt udvalg af LGBT-film. My Brother the Devil er en smuk og modig film, og jeg tager hatten af for, at MIX får en film som denne vist i en dansk biograf.