No Good Deed

Copyright UIP

I filmen ’No Good Deed’ stikker den narcissistiske og sociopatiske morder Colin (Idris Elba) af under en fangetransport. Før transporten har han fået nægtet en appel om prøveløsladelse – han sidder inde for uagtsomt manddrab – da en dommer finder ham for ustabil. Netop denne ustabilitet må der være noget om, da Colins første træk som fri fugl er at opsøge sin ekskæreste, blive afvist og derefter slå hende ihjel, fordi hun har fundet en anden. Den fængselstrænede muskelmand tager derefter en køretur, indtil han på underligste vis forvilder sig selv og bilen ind i et træ. Her kommer vores psykopat til skade, men gudhjælpemig, om han ikke søger ly i det nærmeste hus, hvor kvinden Terry (Taraji P. Henson) er alene hjemme med sine to børn. Den lille familie terroriseres derefter natten igennem af Colin – tilsyneladende helt uden grund. Terry er dog en løvemor, som Colin tydeligvis får svært ved at tæmme.

No Good Movie
’No Good Deed’ er desværre en film, der enormt gerne vil overbevise og være en god thriller, men simpelthen ikke formår at overkomme noget af dette. Morderen Colin skal gerne fremstå som en flot og tiltrækkende dræber, der forfører kvinder for derefter at slå dem ihjel. Denne seksualisering og fordummelse af kvindekønnet er dog ikke det mest irriterende ved denne film. Nej, ’No Good Deed’ er næsten mere forudsigelig end ’1864’-serien på DR. Der er desværre ikke et øjeblik, hvor publikum snydes, selv ikke da det kommer frem, at Terry tidligere arbejdede som anklager med speciale i vold mod kvinder. Selv det store ”plottwist” hvor det afsløres hvorfor Colin opsøger netop denne familie ville ikke engang få øjenbrynene til at rejse sig i panden på den gamle Onkel Anders fra ’Far til Fire’.

Jeg kan desværre ikke anbefale nogen af smide pengene efter en tur i mørket til denne film, altså, medmindre man er fan af sætninger som ”hvad sagde jeg” og ”jeg vidste det”, som uden tvivl vil blive ytret højt rundt omkring i de danske biografer under visninger af denne show-it-and-tell-everything-thriller. Filmen er i sig selv desværre ikke nogen god gerning, og den ender derfor med at få en noget lav vurdering; en thriller skal simpelthen indeholde nogle flere kvalitetselementer fra genren som f.eks. spænding og uforudsigelighed. Bliv i stedet derhjemme og smid ’Cape Fear’ eller ’Rear Window’ i din foretrukne afspiller og nyd en ordentlig thriller.