Old Dogs – Premiere 25/12/2009

Old Dogs med John Travolta og Robin Williams.
Old Dogs med Robin Williams og John Travolta sigter mod nyt lavpunkt i Hollywood-komedier.

Af Martin Wolsgaard

Der er meget, der generer ved Old Dogs med John Travolta og Robin Williams. Men mest af alt er det vel nok, at denne uægte sørgelige undskyldning for en komedie er symptomatisk for en ægte Hollywood-tragedie. En tendens, som rammer selv nogle af vor tids største skuespillere – total og fuldstændig helt igennem mangel på kunstnerisk stolthed. Det er en tendens, der viser, at nogle skuespillere i Hollywood er professionelle – ikke kunstnere – de ansættes til at udføre et stykke arbejde, får af instruktøren besked på, hvad de skal gøre, de gør det, og får penge. MANGE penge! Hvis Californien var et selvstændigt land ville de have en af verdens største økonomier. En stor velgører til dette er netop Hollywood, der smider millionsummer efter skuespillere, der indimellem ikke er meget mere end navne, der sælger billetter, fordi der var engang, hvor de lavede store film, og var med til at gøre folks filmoplevelser magiske. Old Dogs virker desværre alt for meget som en tankeløs rutine, en succes hvis den tjener penge. Det eneste positive der er at sige om dette er, at der det er de færreste film der bliver så horrible som Old Dogs.

Old Dogs handler om to gamle venner, hvis liv bliver totalt vendt på hovedet, da de uden varsel får ansvar for et 7-årigt tvillingepar, alt imens de forsøger at lave deres livs bedste handel. De to gamle venner, Travolta og Williams, er knap så børnevenlige og virker mere eller mindre blanke hvad angår børnepasning. Det er et plot med potentiale til at være en moderat sjov juletidskomedie, men nej. De kommer med det 7-årige tvillingepar ud for nogle overdrevne situationer (som mest af alt virker som krampagtige forsøg på at få publikum til at grine), som viser sig ikke at være sjove, fordi de er for anstrengte og forudsigelige. Til tider virker det også som om skuespillerne faktisk tager det seriøst og prøver at fremmane noget ægte, men også det kommer til at virke forudsigeligt og uærligt.

Historien i Old Dogs er egentlig kun sjov, hvis man nyder at se en gammel hund tisse, middelalderlige Hollywoodstjerner skabe sig og overspille helt vildt og så se Seth Green blive ramt i kuglerne med en golfbold… Ha ha… I sidste ende gør filmen, hvad gamle hunde gør ved tæpper – desværre er det kun gamle hunde, man kan tage med ud bagved og skyde dem. Det korte af det lange er, at John Travolta og Robin Williams burde skamme sig.

1 ud af 6 stjerner.