Om Heste og Mænd

På charmerende og humoristisk facon vises islændingenes tætte bånd til både heste og naturen, mens død og kærlighed strøs lidt ind over.

Island har længe været kendt for sin smukke og betagende natur, så når der udkommer en islandsk film, der foregår på Island lavet af en islænding, forventes der en masse betagende billeder af landskabet. Her skuffer ‘Om Heste og Mænd’ ikke, da filmen nærmest udelukkende foregår udendørs, med bakker så lang øjet rækker.

Rent filmisk bliver det ikke serveret i en banebrydende stil, og som dansker kan man næsten synes det er snyd, når samtlige billeder kommer flotte ud, uanset hvordan man filmer dem.

Debuterende intruktør Benedikt Erlingssons baggrund som skuespiller lader til at give afkast gennem kontinuerligt solidt skuespil fra nærmest hele castet. Samtidig oser filmen af underspillet humor og mørk komik, som er filmens største force og bør blive vel modtaget i de nordiske lande.

Alt i alt er det en sød, charmerende og sjov film, som gør mange ting fint dog uden for alvor at overraske eller brilliere.