One-Eyed Willy – The Quest for the Big Chest: CRAZY CHRISTMAS CABARET 2014

Nosferatu har forladt biografsalen for en stund, og er gået en tur i teatret.

Med et ”YO-HO-HO and a bottle of Rum” er årets Crazy Christmas Cabaret skudt i gang. Titlen på sæsonens forestilling er ONE-EYED WILLY – THE QUEST FOR THE BIG CHEST, og Vivienne McKee og hendes dygtig hold af skuespillere og sangere befinder sig denne gang i Carribien, i Piratland.

McKee spiller Cutthroat Kitty, som i jagten på den eftertragtede titel som Årets Kaptajn, er ude på en længere færd, der involverer adskillige andre pirater, den britiske flåde (dem spytter vi af) og en masse cross-dressers. Det er nemlig ikke kun Andrew Jeffers, i uovertrufne og overdådige kvinde-kostumer, der drag’er den, men også kvinderne må ty til mandetøj for at få missionen på ’kun-for-mænd’ piratskibene til at lykkes. Alle i castet har jo flere roller, og det er en fornøjelse af se David Bateson skifte mellem den uduelige Piratkaptajn One-Eyed Willy, fimsebritten Lord Ponsonby Twit og den træbenhumpende Patch. Bennet Thorpe har fornøjelsen af at spille alle de berømte: Lord Nelson, Robert Louis Stevenson (det var ham der skrev Treasure Island – i stykket er det Booty Island) og så Scarface.

Alle kan synge og danse, men det er Rikke Hvidebjerg som Mette Mask McKinney Møller (eller Miss Mask), der for alvor fyrer den af i de mange covernumre – fra Sweet Dreams til Sisters Are Doin It for Themselves.

Vivienne McKee er tilbage på scenen efter en lille pause sidste år – vi siger velkommen tilbage til kvinden med de lækre ben.

Som altid er det fornøjeligt småsjofelt og gakket, med skønne eksempler på ’danglish’ og adskillige filmreferencer. Crazy Christmas Cabaret er en tætpakket symfoni af diverse underholdningsformer, og klart et besøg værd på de grå vinteraftener, hvor vi alle trænger til at grine og være sammen med andre.