Podcast: Indtager Denis Villeneuve Hollywood?

Copyright: Warner Bros. & Niko Tavernise

Den 28. Februar udkommer den længe-ventede ‘Dune: Del 2’ i danske biografer. Ved første øjekast virker det til at være en film der personificerer alt hvad Hollywood kan med sit kæmpe cast af kendisser, og med koloenorme visuelle effekter der puster budgettet op på et næsten skræmmende niveau. På trods af det er der en stemme bag filmen som på mange måder ikke er særlig Hollywood-agtig, nemlig den Fransk-Canadiske instruktør Denis Villeneuve.

I dette program dykker Filmmagasinet Nosferatu nød i Denis’ katalog af film, for at diskutere hvorfor og hvordan han er en unik stemme i den amerikanske filmbranche. Her kommer vi ind på hans Canadiske gennembrud ‘Polytechnique’ (2009), hans Hollywood-debut ‘Prisoners’ (2013), og hans Science Fiction ny-klassiker ‘Arrival’ (2016).

Til sidst snakker vi kort om ‘Dune: Del 1′ (2021), vores forventninger til dens fortsættelse, og hvad vi håber og forventer der sker i Denis’ fremtidige karriere.

Lyt med her!

Værter: Andrea Vibenfeld, Sarah Nygaard Hansen, Niels Otto Olsen Relsted

‘Polytechnique’ omhandler en rigtig tragedie i form af et skoleskyderi der blev begået i Canada i 1989, og kan derfor være følsomt for nogen. Hvis du ønsker at undgå den diskussion kan du springe til 24:36, hvor diskussionen omkring ‘Prisoners’ starter.