Podcast: Sofia Coppola og andre ensomme unge kvinder

Marie Antoinette © Columbia Pictures

ADVARSEL: I den sidste del af denne episode kommer vi til at tale om selvmord, da dette er et tema i filmen ‘The Virgin Suicides’.

Hvis det er noget, du ikke har lyst til at høre, så er du meget velkommen til at stoppe podcasten ved 1:11:00 og evt spole frem til 1:39:45, hvor vi taler de sidste 7 minutter om vores forventninger til ‘Priscilla’.

Hvis du har brug for hjælp med selvmordstanker, kan du kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201, alle årets dage fra kl. 11-05.

Instruktøren Sofia Coppola har instrueret filmen ‘Priscilla’ om Priscilla Presley (gift med Elvis Presley), som går i biograferne netop nu.

Men det er ikke første gang, at Coppola fortæller historien om en purung kvinde, der tilsyneladende sidder på toppen af samfundet, men måske ikke har det helt så fedt alligevel.

Vi taler om problematiske fremstillinger af kvinder og romancer, ultrafemininitet og æstetisering af kvindelig lidelse i vores undersøgelse af Coppolas bagkatalog med udgangspunkt i filmene ‘Lost in Translation’ (2003), ‘Marie Antoinette’ (2006) og ‘The Virgin Suicides’ (1999).

Lyt med her

Jeres værter er: Nandi Botha, Niels Otto Olsen Relsted & Sofie Rechendorff Andersen