Podcast: Star Wars for begyndere

Stjernekrig, guldbikini og faderkomplekser. Star Wars indskriver sig blandt de helt store fortællinger i den kollektive bevidsthed. Du har læst Odysséen i oldtidskundskab, men har du også set Star Wars? 

Star Wars, den mest ikoniske filmserie nogensinde, er allestedsværende i popkulturen. Selv hvis du ikke har set filmene, kender du sikkert en del referencer alligevel – fra Ross’ prinsesse Leia-fantasi i Friends til udtrykket “May the Force be with You”.

Men er du træt af ikke at forstå hypen bag Star Wars-franchisen og alle de referencer, du støder på og måske selv bruger uden at kende konteksten? Har du ikke (rundt regnet) 18 timer til at se de 9 centrale film? Frygt ej, vi hjælper dig med denne podcast, der er en håndbog til Star Wars-universet.

Hvis du er garvet nørd, der blot har lyst til at nørde endnu mere og få det store overblik over din favorit filmserie, skal du selvfølgelig også være velkommen til at lytte med. River, Nanna og Ida er dine værter.

Find podcasten her.

Til at hjælpe dig med at blive klogere på universet og skabe det store overblik, har Kira skabt denne tidslinje over Skywalker-sagaen – de 9 centrale film i Star Wars-franchisen.