Seminar med Bo Hr. Hansen på Buster Festival 18/9 2009


Efter at have set Beautiful i Grand Teatret iler jeg hurtigt videre igennem byen til Cinemateket for at deltage i manuskriptforfatteren Bo Hr. Hansens seminar omkring hvordan man bygger skelettet til en god film. Jeg vil lige tilføje, at Hr. Hansen er manuskriptforfatter til den legendariske punkkomedie De skrigende halse, som har opnået kultstatus i den danske filmundergrund. Den findes dog stadig kun på VHS, men der arbejdes på DVD-udgaven.

Seminaret er en del af Oregons fredagstræf, der varer hele dagen og weekenden med. Jeg vidste ikke rigtigt hvad detteOregon gik ud på, men i den lille fine folder der er at finde i Cinematekets forhal, kan man læse, at det er Danmarks største filmkonkurrence for talenter under 20 år.  I år byder projektleder Nisse Koltze velkommen til anden udgave afOregon, der i år byder på små korte filmprojekter fra hele landet.

Tilbage på Bo Hr. Hansens seminar er der gensyn med tragedien Karius og Baktus, en dukkefilm jeg kan huske at jeg i sin tid så med børnehaven på det lokale bibliotek i Kerteminde, og der var stor gensynsglæde med de to dukkers sprøde  stemmer og råb om sukkermad. Hr. Hansen bliver efterfølgende lidt politisk overfor de tilstedeværende unge mennesker og sammenligner tragedien om Karius og Baktus med ungdomshuset og irakerne som blev skyllet ud af Brorsonskirken. Og det kan han jo have en pointe i.

Oregon løber over hele weekenden, hvor man om formiddagen kan overvære de konkurerende film.

I aften er der fest i Huset i Magstræde, og i morgen søndag er der kl. 16 prisoverrækkelse til de vindende amatørungdomsfilm.

http://www.facebook.com/group.php?gid=18773921609&ref=ts