Solid Snake får ny chance på det store lærred

Efter mange års forsøg ser det endelig ud til, at Playstation-spillet Metal Gear Solid vil blive filmatiseret. 

Hvis du har ejet en Playstation, så er der også stor sandsynlighed for, at du har spenderet mange timer og følelser på sagaen om supersoldaten Solid Snake, hvis spilserie, Metal Gear Solid, har været en af Playstations mest populære igennem tiden.

Serien fik stor opmærksomhed ved sin første Playstation-udgivelse i 1998, især på baggrund af sin meget filmiske måde at fortælle historie på. Siden dengang har der været kontinuerlig snak om en filmatisering, senest i 2008, hvor produceren Michael De Luca udviste interesse for en MGS-film, der dog fik rødt lys i 2010.

Men ved seriens 25 års jubilæum (konceptet startede allerede i 1987 til computer under navnet Metal Gear) offentliggjorde dens bagmand og faste instruktør, Hideo Kojima, at filmprojektet har fået en profileret producer på sagen. Det er ingen ringere end Avi Arad, som har arbejdet for Sony (der ejer Playstation) i mange år på stort set alle deres Marvel-film, små som store. Med Sony og et af Hollywoods bedste guldæg i ryggen ser det derfor endelig ud til at lykkes for anti-terror-soldaten at finde vej til biograflærredet.

Meget mere vides ikke om filmprojektet, der hverken har skuespillere eller instruktør tilknyttet endnu. Hideo Kojima har dog udtalt, at han gerne vil have Christopher Nolan som instruktør – man har jo lov at drømme.