Step Up All In

Copyright: Nordisk Film

Det bliver ikke meget mere tåkrummende pinligt, kikset og uoriginalt end ’Step Up All In’, men alligevel giver den en både frivilligt og ufrivilligt morsom biografoplevelse til den, der tør åbne sindet for moderne dans i 3D.

Lad det være sagt med det samme at moderne popdans, i mine øjne, er noget af det mest pinlige og vederstyggelige i denne verden. Jeg forestiller mig, at jeg (af en eller anden grund) bliver konfronteret med moderne dans i selskab med min far, hvorpå jeg, på grund af min unge alder, føler mig forpligtet til at forklare overfor min kære far, hvorfor de er klædt ud på den måde, og hvorfor de hopper rundt, som de gør, men ak – jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er berøvet al tankevirksomhed, og selvom jeg med stor iver gerne vil hjælpe fader min, må jeg blot anspændt trække på skuldrene og lade som om, at jeg ikke har set dansen. Jeg vender den anden kind til, lige som man gør, når man ikke ønsker at blive konfronteret med noget, der er følelsesmæssigt svært at kapere.

Jeg får angst

Jeg gik trods alt ind med et meget åbent sind til det nyeste skud på stammen i ’Step Up’-serien. Dog skulle der blot gå omtrent fem sekunder, efter filmen blev skudt i gang, før jeg kunne mærke mine spændte tæer prøve at presse sig ud igennem sålen af mine sko, og mit blik lede efter nødudgangen. Det pludselige angstanfald skyldtes den lallede introsekvens med dansende unge mennesker i ”fjollede” kostumer, og veltrænede unge mænd der bliver bedt om at tage trøjerne af, så man bedre kan se deres velsmurte overkroppe – puha for en madpakke. Det bliver en lang film tænker man, selvom der blot er gået et halvt minut i drønhøjt tempo.

Handlingen

Livet er hårdt som danser. I modsætning til andre unge mennesker er der regninger, der skal betales og et kærlighedsliv man skal tænke på. Det bliver lige pludselig for meget for Seans dansecrew, ”The Mob”, efter en skæbnesvanger aften på stampubben, hvor en dansedyst går gruelig galt, og Sean får skylden. ”The Mob” forlader Sean og rejser hjem til Miami (hvor regningerne er mindre og livet generelt lettere), men Sean har ikke tænkt sig at give op så let! Han finder nogle nye dansere at hundse rundt med og kalder dem ”LMNTRIX”, og sammen skal de dyste i Las Vegas mod verdens bedste dansere om en treårig kontrakt med eget danseshow på et hotel i Las Vegas. Og så er lykken jo gjort – kan man sige!

Sjov eller alvor?

Seans syn på dans må dog gå igennem en forandring, før han er klar til at tage kampen op imod de bedste dansere. Sean er nemlig perfektionist og vil gøre alt for at perfektionere dansen. Andie fra LMNTRIX mener derimod at dans skal være sjovt. Det skaber selvfølgelig lidt konflikt, men Andie er en lækker pige, så Sean beslutter sig for, at han også gerne vil have det sjovt en gang imellem og ikke kun være perfekt.

Derfor skal du se ’Step Up All In’

Du kan godt lide moderne dans. Hvis du ikke kan lide moderne dans, er der alligevel håb for ’Step Up’-filmen. Det er nemlig hysterisk morsomt at lade sig underholde af dens fuldstændige over-the-top hurtighed og attitude, dens uoriginale replikker og dårlige timing i sine jokes. Ja! – det er tåkrummende pinligt, og man har lyst til at være alle andre steder end bag sine 3D briller i sit biografsæde, men på grund af, at det er grænsende til en ud af kroppen oplevelse får ’Step Up All In’ to store stjerner, men ikke på filmens egne præmisser.