Ted 2

Copyright: UIP

Seth MacFarlane og Mark Wahlberg er endnu engang på banen med en komedie om den levende, potrygende og sjofle bamse fra Boston.

Ted 2’ er præcis, hvad titlen lægger op til – nemlig mere af den talende og vulgære bamse Ted spillet af Seth MacFarlane, mere af Marks Wahlbergs enfoldige mandedrengs-karakter John, mere pot røget på penis-bong og flere skæve, skøre, sære og komiske indfald fra sidelinjen. ’Ted 2’ er alt hvad den lover at være og lever helt op til sin forgængers niveau.

Tilbage til Boston
Uden megen omsvøb, endog lidt nede ad vejen, forsætter ’Ted 2’ hvor 1’eren slap. Ted skal nu giftes med Tami-Lynn, og John er blevet deprimeret over skilsmissen med sin kone fra den første film. Inden længe begynder gruset dog også at knase i Ted og Tami-Lynns ægteskabelige forhold, hvorfor Ted kommer på den fremragende ide, at redde ægteskabet og kærligheden, ved at få en baby.

Nu er problemet blot, at Ted – i lovens øjne – ikke er en rigtig person, og derfor hyrer Ted og John nu advokaten Sam L. Jackson, spillet af Amanda Seyfried, og sammen påbegynder de en potrygende kamp for at få anerkendt Teds borgerrettigheder, således at han kan få sin baby og redde sit ægteskab.

Efterfølgeren
Seth MacFarlane, der både har instrueret og forfattet filmen, har på denne vis således sat scenen til en efterfølger, der dybest set må anses – ligesom sin forgænger – for værende en jævnt fjollet komedie. For at give filmen bare et strejf af seriøsitet trækker Teds kamp for borgerrettigheder dog nogle temmelig vage og oversimplificerede tråde til fortidens slaveri og nutidens LGBT-borgerrettighedskampe.

Men filmen er først og fremmest en useriøs komedie. Og med det lykkes MacFarlane faktisk ganske godt, især når han gør hvad han er bedst til – nemlig at inddrage små scener der for filmens handling egentligt er helt ude af kontekst. F.eks. kommer en strengt anspændt Liam Neeson, som sprunget ud af endnu en ’Taken’-film, pludselig og udspørger Ted omkring et morgenmadsprodukt, og senere får vi den lidet skønne situation med en Mark Wahlberg liggende på gulvet overdænget af 100 mænds negative sædprøver, hvilket naturligvis straks skal på snappen.

Var man underholdt af forgængeren, tror jeg næppe at ’Ted 2’ vil skuffe. Denne anmelder var i hvert fald godt underholdt. Det er samme type humor, og det er samme fjollede univers. ’Ted 2’ holder klart niveauet fra første film, men formår dog ikke at gå længere derudover.