Tilbage i ringen

I boksekomedien ’Tilbage i Ringen’ bringer Peter Segal skuespillerne bag filmlegenderne Rocky Balboa og Jake LaMotta (hhv. The Italian Stallion og Raging Bull) tilbage til bokseverdenen. De to herrer Sylvester Stallone (67) og Robert De Niro (70) er efterhånden godt oppe i årene, men det afholder dem ikke fra at stille op til nævekamp endnu en gang. Da De Niro spillede Raging Bull, måtte han tage 27 kg. på til rollen. I forberedelserne til denne film måtte han gå i skarp træning, omlægge sin kost og tabe 15 kg. ’Tilbage i Ringen’ er dog en separat historie. Der er ikke tale om det endelige opgør imellem Balboa og Jake LaMotta.

I 1983 var de to Pittsburgh-boksere Henry ”Razor” Sharp og Billy ”The Kid” McDonnen tidens svar på Muhammad Ali og Joe Frazier. Deres talent og den indædte rivalisering de to imellem gjorde dem landskendte. Begge havde de en lang karriere – uden nederlag – indtil de to gange stod overfor hinanden i ringen. De vant et opgør hver, og dermed var der lagt op til det endelige opgør, som ville bevise hvem af de to, der skulle gå hen i historien som den største. Men kampen blev aldrig til noget, idet Henry valgte at indstille karrieren på aftenen for den afgørende kamp.

30 år senere har Henry stadig ikke afsløret hvorfor han valgte, at indstille karrieren, og han arbejder nu som stålarbejder. Han tjener lige akkurat så han kan betale husleje og for sin gamle træners plejehjemsplads. Derfor står Henry med noget af et dilemma, da hans gamle promotors søn Dante Slate Jr. (Kevin Hart) dukker op med et tilbud. Han vil udødeliggøre både Henry og Billy i form af karakterer i et berømt computerspil. Henry siger modvilligt ja, på den betingelse at han ikke vil møde sin gamle rival. Men Billy, som har brugt de sidste 30 år på at ærgre sig over at kampen aldrig blev til noget, dukker op til programmeringen af spillet for at konfrontere Henry. Det ender meget forudsigeligt i et sammenstød, som oveni købet bliver filmet og lagt på youtube. Videoen bliver et viralt hit, og pludselig er interessen for den gamle rivalisering højest interessant igen. Spørgsmålet er, om det skal udmønte sig i det endelig opgør – 30 år efter deres sidste opgør?!

Da jeg satte mig i biografsædet var det med en vis skepsis. Hvordan kan man forsøge, at genopdage disse to legender? Det skorter da heller ikke på humor og referencer til d’herrers tidligere bedrifter, MEN det fungerer overraskende godt. Historien holder faktisk! Især Stallone er overbevisende, lige som Alan Arkin som Henrys træner og Kevin Hart som promotor er kilde til evig morskab. I de mere alvorlige, men velspillede roller ses Kim Basinger og Jon Bernthal. Den fine balance mellem komedie og letvægtsfamiliedrama udmønter sig i en underholdende drengerøvskomedie, som du kan se med din far. Et herligt gensyn med legenderne!