Total Recall

Total Recall er et remake af den 22 år gamle film af samme navn. Dengang var det Arnold Schwarzenegger der spillede hovedrollen, nu er det i stedet Colin Farrell, der skal klare sig igennem at få manipuleret med sin hukommelse i dette actionbrag af en science fiction film.

Store dele af verden er ikke længere beboelig på grund af kemisk krig, og menneskeheden er i krise på grund af overbefolkning på alt for lidt plads. Der er kun to steder, som ikke er hærget af giftgasser. Englands Forenede Stater og Kolonien (Australien). Den eneste måde at rejse mellem de to steder er gennem jordens indre ved hjælp af et kæmpemæssigt tog-lignende system kaldet Faldet.

Douglas Quaid (Colin Farrell) bor i Kolonien og plages af drømme om en anden tilværelse. Han bliver fristet af et tilbud fra virksomhed ved navn Rekall, som tilbyder at indplante minder og oplevelser, som man ikke ville have haft mulighed for at gøre i virkeligheden. En form for virtuel ferie. Proceduren går dog helt galt og pludselig prøver alt og alle deriblandt hans elskede hustru (Kate Beckinsale) at slå ham ihjel. Undervejs møder han Melina (Jessica Biel) som han ellers kun har set før i drømme, og så er spørgsmålet om han virkelig har sin sande identitet eller om hans minder er falske.

Hovedtræk af plottet er løftet fra det originale filmforlæg, så hvis man har set den er der ingen overraskelser i form af plottwists eller mindfucks, som ellers var en af de ting der gjorde den originale film fra 1990 så omdiskuteret. Her i 2012 er der skruet ned for tvivlen om hovedpersonen virkelig er hemmelig agent eller om det hele bare er en drøm og så er der til gengæld skruet op seriøsitet og action. Lige med hensyn til actiondelen så er der måske lige lovlig nok af den, da den til trods for at være meget velkoordineret og sindssygt flot, bliver en anelse trættende i længden fordi der er så meget af den.

“Det er ren CGI-porn…”

Den her film sætter virkelig standard for flotte science fiction miljøer med masser af regn i bedste Blade Runner stil. Det er ren CGI-porn med alle de vilde lokationer og små forskellige gadgets der er med til at sælge illusionen om en fremtidsverden. Det gør den godt! Det er næsten synd at plottet er en smule tyndt i denne udgave af filmen, for der er så mange ting som filmen gør rigtigt. De (lidt for) mange actionsekvenser er velkomponerede og smukke. Kate Beckinsale gør det godt som super sexet og hårdtslående agent, og Colin Farrell er også troværdig som den forfulgte Quaid – der dog lige lovlig hurtigt bare accepterer at alle er ude efter ham og så bare reagerer. Der var der lidt mere forvirring og frustration hos Arnold.

Den bedste tjeneste man kan gøre denne film er at glemme alt om den originale film fra 1990, for selvom de store linier i plottet er ens, så er de to film vidt forskellige i stemning og udtryk og sammenligningsmæssigt er der nok lidt mere at komme efter hos The Governator.