Transformers: The Last Knight

Michael Bay siger farvel til sin famøse blockbuster-franchise ved at gøre alt andet end hvad han burde gøre overfor sine få fans, for manden har ikke evnen til at lave acceptable popcornfilm længere!

Kære Michael Bay

Dine Transformers-film beskyldes for at være symbolet på alt, hvad der er galt med den moderne Hollywood blockbuster. Du bliver kaldt alt fra ”fordomsfuld fascist” til ”smagløs sexist”. Alligevel har jeg og mange andre altid haft et blødt punkt for dig og dine film. ’Pearl Harbor’ var patriotisk bras, men jeg har ellers været med på din vision. Jeg tror det inderst inde er fordi, at dine film har været perfekte eksempler på simpel og afslappende popcorns-underholdning, som jeg har haft brug for i mit liv. Og så har du vist, at du med ’Pain & Gain’ kan bruge din kontroversielle stil til at skabe unik og tankevækkende satire.

’Transformers: The Last Knight’ har fået større omtale, fordi du har skrevet et faktisk rørende åbent brev til dine fans om, at denne film vil blive din sidste. Jeg var en af dem, der hoppede på vognen og håbede, at du med din sidste film i serien ville overraske og gå ud med stil. Så kære Bay, hvorfor i alverden valgte du så i stedet at lave den samme film igen, som du har gjort de sidste tre gange?

Gamle robotter i gamle biler
Du skrev i dit brev at din sidste film i serien ville åbne op for robotternes dybe mytologiske fortid, men al den middelalderkrig og nazistsabotage, som du lovede os, fylder omtrent fem minutter af dit 150 minutter kedelige spektakel. I stedet får vi Actionman Mark Wahlberg 101 og Anthony Hopkins, der vrøvler løs om hvor den næste scene i filmen skal foregå, samt din nyeste side 9-pige, Laura Haddock, som udelukkende eksisterer i filmen, for at Wahlberg endelig kan få en kæreste, og for at du kan have en krop at zoome ind på.

Derudover må vi ikke glemme, at din film som altid består af meningsløse militæroperationer og masser af plat humor fra ekstremt primitive robotter. Jovist fungerer det i starten, når den onde Megatron forhandler med NATO om hvilke af hans gangsterrobotvenner, som kalder alle andre for deres “bitches”, skal løslades. Men når selv de gode Autobots kæmper om hvem der kan bruge f-ordet mest, ender alle robotter med at opføre sig som irriterende 12-årige drenge, som er alt andet end seje at se på. Når robotterne så endelig kæmper i det sidste slag, har man mistet alt form for interesse, så din flotte musikvideoklipningserfaring i filmen kan rende og hoppe!

Brudte løfter, og manglen på at yde
Du lovede også, at vi ville ”rethink our heroes”, da Jesus-robotten, Optimus Prime, ville i denne film finde sin mørke side. Primes ”dark side” er dog imponerende nok mere ligegyldig end Dominics dark side i ’Fast & Furious 8’. Men så er det jo heldigt at Prime for femte gang i træk kan prædike lommefilosofi for idioter.

Med din sidste film i din åndssvage filmserie har du, Michael Bay, vist hvem du i egentlig er. Din film vælger hverken at overraske eller underholde, og er alt for lang. Dette fik du også at vide om de sidste tre film i serien, så du er nok røvhamrende ligeglad med min udtalelse. Denne film ender jo desværre alligevel med at blive et kæmpe hit i Kina, så du har derfor god grund til at forblive ignorant overfor al kritik.

Men du nævnte i dit åbne brev, hvor meget disse film betød for dig, og hvor glad du blev, når kræftramte børn fik deres drømme opfyldt, når de kom forbi dine sets og så, hvordan man lavede Transformers-film. Så kunne du jo i denne omgang have valgt at være lidt omsorgsfuld og give disse fans den finale, som de fortjener. Men nej Bay, du vælger at takke af med at lave endnu en vanvittig kedelig og tom omgang spild af tid, og det gør du ikke fordi du er for doven. Når man er doven ved man i det mindste, at man kan yde mere. Du kan derimod ikke yde mere, fordi du ikke længere ved, hvad det betyder at yde. Fordi du ikke længere ved, hvad det vil sige at have fans. Af den grund kan jeg ikke forsvare dine film længere.

Og dig, kære læser. Uanset hvor meget du end kender til denne serie, så lad være med at se ‘Transformers: The Last Knight’. Du fortjener bedre! Faktisk fortjener alle andre end, dig, Michael Bay, bedre!

Hilsen
En tidligere fan