Triple Frontier

Copyright: Netflix

Med et stjernespækket cast, der indeholder mere testosteron end Arnold Schwarzenegger i 80’erne, kan man ikke gå galt i byen. ’Triple Frontier’ formår dog stadig at fare vild i junglen… Og ikke på den gode måde.

Netflix er først for nyligt kommet med i Oscar-ræset, men ’Triple Frontier’ er lige så langt fra den lille guldmand, som Spielberg er fra sit fødselsår. Selvom Netflix har bevist, at de kan lave gode film, er denne spændingsløse thriller ikke en af dem.

Alt er godt på hjemmefronten
Dette forsøg på en samfundskommentar fortæller historien om fem soldaterkammerater, som vælger at tage loven i sine egne hænder for at dræbe en narkobaron og stjæle flere penge, end de nogensinde kan tælle. Filmens præmis er, at disse stakkels veteraner er blevet glemt af det samfund, der skabte dem, men de klarer sig alle relativt godt med stabile jobs og uden psykiske sygdomme eller ptsd. Hvis man gerne vil se de reelle problemer, veteraner har, skal man hellere se Netflix/Marvel-serien ’The Punisher’ og ikke det nyeste ejendomsmæglermareridt bedrevet af Ben Affleck.

De 5 kammerater, hvis navne man glemmer hurtigere, end de siges, spilles af Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund og Pedro Pascal. De bliver kort etableret med deres egne problemer i hverdagen, men det glemmes dog hurtigt, og i de fleste scener kunne de byttes ud med hinanden, uden at man ville lægge mærke til det. De spiller alle okay, men de mangler dog reel motivation, sandsynligvis pga. manglende instruktion.

’Predator’ uden predator
Som en selvudnævnt action/thriller mangler den både action og spænding. En kort, men kedelig actionscene skyder filmen i gang. Herefter går der 40 minutter ud af filmens 2 timer på at etablere karaktererne. Det kunne have virket til at give mere sympati for dem, men ender med at være en evindelig række af ”Are you in?” og ”I’m in, if he’s in”. Hvis denne introsekvens rent faktisk havde skabt identifikation med karaktererne, ville de følgende scener have spænding, fordi man ville håbe at de overlevede.

Når de endelig skal stjæle pengene, går alting galt. Alle deres problemer skyldes deres grådighed, og de ender strandede i junglen i en kamp om overlevelse. Skudduellerne er hurtige og effektive, og man føler sig ikke 100% sikker på, at de klarer den, som i andre typer actionfilm. Det er klart her, filmen gør sig bedst. Desværre kunne den have været bedre, hvis man havde knyttet sig til karaktererne, eller filmens budskab om veteraners trængsler rent faktisk virkede.

Tænksom action
’Triple Frontier’ prøver at være mere end den typiske actionfilm. Den giver sig ud for at kritisere USA’s behandling af soldater, både under og efter deres tjeneste. Ben Affleck blev skudt fem gange i tjeneste, men har ingen fysiske men. Oscar Isaac arbejder i Sydamerika som civil rådgiver. Det værste er Pedro Pascal, hvis største problem er noget med kokain (misbrug/smugling?), hvilket på ingen måde knyttes til hans tid i hæren.

Hvis man mangler noget til at køre i baggrunden, mens man sidder på telefonen lørdag aften, kan den varmt anbefales. Der er endda et par øjeblikke, hvor det er energien værd at kigge op. På trods af dens forsøg på at være noget mere end bare action/thriller er den blevet netop det.