Vigtige ’Clone Wars’-afsnit, hvis du mangler kontekst for ‘The Mandalorian’

Bo-Katan og Ahsoka på Mandalore. Copyright: Disney

Hvis du lige har set ‘The Mandalorian’ færdig eller er forvirret over, hvad alle de kommende Star Wars-serier skal handle om, så har animationsserien ‘The Clone Wars’ alle svarene.

Fordi ’Clone Wars’ er en ikke-lineær fortælling, men en serie der følger mange forskellige karakterer, er det muligt at skippe store dele af serien uden at misse vigtige plot-detaljer. En række af afsnittene giver dog god, til tider endda nødvendig, baggrundsinformation for ’The Mandalorian’, ’Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith’ eller nogle af de nyligt annoncerede serier.

Her kommer min liste over vigtige ‘Clone Wars’-afsnit. Det skal først og fremmest siges, at hvis du er stor Star Wars-fan og gerne vil have en bredere forståelse af det hele, vil jeg anbefale at se hele serien fra start til slut. Der introduceres interessante bi-karakterer med god karakterudvikling som Asajj Ventress eller utallige kloner, Fives og Echo især.

Mandalore-plottet
(Sæson 2 – Afsnit 12-14)

Denne historie giver god baggrund for, hvordan pacifistiske Mandalore fungerede under klonkrigene og er vigtig for at forstå, hvordan historien af Mandalore, som ikke forklares i ’The Mandalorian’. Det er også her man første gang ser Death Watch og Darksaberen. Fun Fact: Pre Vizsla i serien lægges stemme til af Jon Favreau, showrunner af ’Mandalorian’. Historien indeholder også en saftig Obi-Wan Kenobi-baggrundshistorie, hvis man er en fan af ham eller glæder sig til hans nye serie.

Unge Boba Fett
(Sæson 2 – Afsnit 20-22)

Ikke super vigtig for det overordnede plot, men giver lidt baggrund om unge Boba Fett, efter hans far Jango blev dræbt af Mace Windu i Episode 2. Her kommer man mere til at forstå, hvordan han blev til galaksens bedste dusørjæger, og han har rigtig gode interaktioner med hans medkloner, som jo ligner hans døde far. (Boba har jo også en serie, der udkommer til næste jul).

Korruption på Mandalore
(Sæson 3 – Afsnit 5-6)

Denne historie giver ikke meget ny baggrundsviden om Mandalore og dets samfund og kan godt skippes, men Ahsoka Tano har en prominent rolle, hvis man synes, hun var spændende i ’The Mandalorian’. Hun får jo også sin egen serie nu.

Obi-Wan og Anakin i 7. sæson af ‘Clone Wars’. Copyright: Disney

What, Darth Maul er i live?
(Sæson 5 – Afsnit 14-16)

Ja, jeg har skippet de afsnit, hvor Maul kommer til live igen, det er mere for die hard fans og strækker sig også over et par kedeligere afsnit. Men her er han tilbage i aktion og vil skabe et galakse-omspændende kriminalsyndikat og allierer sig med Death Watch, hvor man ser Bo-Katan (uden hjelm) for første gang. Den her er et must-watch for alle, især på grund af endnu en skandaløs Obi-Wan-baggrundshistorie.

Ahsoka er altså ikke en jedi
(Sæson 5 – Afsnit 17-20)

Denne historie, der strækker sig over fire afsnit, er ultra vigtig for at forstå Ahsoka, når man møder hende i ’The Mandalorian’. Udover det er den også bare rigtig god. Jeg vil ikke spoile mere.

Good soldiers follow orders
(Sæson 6 – Episode 1-4)

Min hemmelige plan med den her liste er bare at få flere til at se hele serien. Palpatines egen hemmelige plan om order 66 (destruer alle jedis) afsløres næsten i disse afsnit. Historien er måske bedst at se, hvis man kender bedre til klonernes personlighed, især Fives og Rex, men hvis man er nået så langt i artiklen her og stadig ikke vil se hele serien, ved jeg ærligt talt ikke, om behøver se disse afsnit.

The Bad Batch
(Sæson 7 – Afsnit 1-4)

Ikke en super vigtig historie, men her introduceres Experimental Clone Force 99 eller The Bad Batch, som der for nyligt er annonceret en animeret serie om. 7. sæson er også interessant, fordi serien ellers blev aflyst i 2014, men denne sidste afsluttende sæson udkom i 2020 efter ‘The Mandalorian’ blev en succes.

Order 66
(Sæson 7 – Afsnit 9-12)

Det her er, hvad hele serien har ledt til. Bo-Katan har opsøgt Ahsoka Tano og de mødes med Anakin og Obi-Wan lige før Episode 3 starter. Selve historien foregår samtidig med filmen og viser, hvad der sker med andre karakterer imens. Alle problemer fans havde med Hayden Christensens Anakin bliver adresseret, serieskaber Dave Filoni cementerer sig som den nye gud af Star Wars, og alt er godt (bortset fra at Imperiet har overtaget galaksen, og Anakin bliver dræbt af Darth Vader…).

Kort og godt

Der er mange rigtige gode historier og karakterer undervejs, så det kan selvfølgelig anbefales at gå tilbage og se, hvad man mangler, hvis man er fan af serien efter disse afsnit. Hvad Dave Filoni især formår, er at give personlighed til baggrundskarakterer fra filmene. Hans egen favorit Plo Koon uddybes, jediernes svagheder udforskes med Pong Krell og diverse skurke/antihelte som Asajj Ventress, Hondo Ohnaka og Boba Fett stjæler ens hjerte. De eneste historier, du med fordel kan springe over, er måske dem med Jar Jar Binks (lette at identificere) og R2-D2s arc i sæson 5 (afsnit 10-13).