Vitello

Far er den sejeste i verden. Eller er han?

Det er altså ikke nemt at være Vitello. Mor er dum og far er væk. Far er vidst også en sjuft. Det siger mor i hvert fald. Men det er lige meget, han er jo stadig far, og far er altså sej. Han er i hvert fald sejere end Max og Hasses far. Han kommer sikkert snart på besøg i sin racerbil. Det håber lille Vitello i hvert fald.

’Vitello’ er baseret på børnebøgerne af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen af samme navn. Den lille krudtugle Vitello med det kulsorte hår og den umættelige nysgerrighed bor med sin mor i et rækkehus. Vitellos far er desværre ikke en del af familien og Vitellos allerstørste ønske er at have en far. I en blanding af dagdrømmeri og skøre påfund begiver den lille spirrevip sig på jagt efter sin far. Eller måske bare en der kan være hans far. En ting er sikkert. Ham den dumme mand, som besøger mor er dum, og i hvert fald ikke far!

Alt kan lade sig gøre, når man er barn
Vitello er ikke sådan til at stoppe, når han først har fået en idé. Man kan jo blive millionær ved at kidnappe en kat, eller man kan vaske biler. Men man kan også bare nøjes med at snyde gamle damer for penge, så man kan købe en masse slik sammen med møgungen William. Vitello starter en lavine af mindre skandaler med hans kedsomhed, manglende opmærksomhed fra mor og fraværende far. Men måske ham pølsemanden er far? eller ham med jakkesættet på parkeringspladsen? Det kan man i hvert fald bare sige til Max, Hasse og William. Kun fantasien sætter grænser for den lille ballademager.

Igennem de små 75 minutter følger vi vores lille hovedperson igennem skøre påfund, mærkelige historier og underlige lege. En tegnefilm der mest af alt minder om en god gammeldags tegneserie, og ikke ser moderne og animeret ud. Det er vældig hyggeligt, og hvem kan ikke savne at have et barns kreativitet og nysgerrighed på verden? Selvom Vitello fra tid til anden får rodet sig ud i nogle problemer, så er han ikke til at stå for. Han vil jo kun det bedste. Allerhelst finde sin far. Men hvad nu hvis far ikke er der, kan mindre så gøre det? Det må Vitello finde ud af. Han må også finde ud af, om han kan lege med en pige, for inde ved siden af er den søde Kamma flyttet ind. Han kan i hvert fald godt lige gå ind og se hendes hamster uden at få pigelus.

Hvad er en familie egentlig?
’Vitello’ er en forfriskende børnefilm med en masse på hjerte. Både poderne og forældrene vil formentlig finde filmen underholdende, og selvom vores hovedperson bare er en lille knægt, så rummer hans verden alligevel en masse problemer, som de fleste kan relatere til. For det kan være svært at vide hvem man egentlig er, og nogle gange gør man noget dumt, selvom man kun vil det bedste. Netop derfor er det en meget moderne børnefilm, som gør op med den traditionelle far-mor-og-børn forestilling om en kernefamilie, for måske mindre kan gøre det. Måske kan man faktisk godt være en glad lille dreng, selvom far er ikke kommer på besøg.

Foto: Angel films