‘What If…?’ er Marvel og Disney+ i absolut topform

Copyright: Disney

I dét, der godt kunne gå hen og blive Marvels bedste Disney+-serie indtil videre, stiller forfatterne spørgsmålet, ”hvad nu hvis det her skete, i stedet for det der?”, når de udforsker Marvels multivers i blændende animation. 

Et smart forretningstræk

Jeg har set de første tre episoder af den nye Disney+ serie ’What If…?’og jeg ikke er det mindste skuffet. Marvel har igen bevist, at de holder enormt meget af deres kildemateriale, og at de ved, hvordan man skruer en god historie sammen. Noget andet, Marvel (og Disney) er virkelig gode til, så er det forretning. Og for Disney er denne her forretningsplan er intet mindre end genial.

’What if…?” stiller i starten af hvert afsnit spørgsmålet ”hvad hvis nu dette her skete, i stedet for det der”. Baseret på tegneserierne af samme navn, følger vi alternative versioner af de kendte plot-linjer, der finder sted i multiverset og følger de ikoniske karakterer vi kender så godt, på nye og overraskende eventyr. 

Selvom det “kun” er en animationsserie, er den blevet præsenteret som en hoved-del af MCU (Marvel Cinematic Universe) og med et nu åbent multiunivers(efter afslutningen på den første sæson af ’Loki’), kan vi godt forberede os på, at se nogle af ’What if…?’-karaktererne i fremtidige live-action-film. Og tanken om det gør mit lille fan-hjerte meget begejstret. 

Instruktør og længesiddende Marvel-mand Bryan Andrews (der også er manden bag den originale ’Star Wars: Clone Wars’-animationsserie) og forfatter AC Bradley (forfatteren bag Guillermo del Toros ’Trollhunters’ på Netflix) har tilføjet en ny gren til Marvels vidtspændende træ, og jeg vil meget gerne vande det.

Captain ‘America’ Carter er f****** badass

I første afsnit følger vi Peggy Carter, når hun, i stedet for Steve Rogers, får det kendte ”super-soldier-serum” indsprøjtet. Nu har vi en kvindelig Captain America – og hun er fandeme sej. 

En ægte actionhelt er skabt, og når jeg siger action, så mener jeg action. Kampscenerne i denne her serie er fantastiske, og den unikke animationsstil får karaktererne til at føles enormt levende. 

De andre animationsserier, Disney tidligere har disket op med, har været lavet direkte til børn og har været meget lette at fordøje, men selvom det er Disney der står bag ’What If…?’, er de ikke bange for at servere god gammeldags action-tæsk og pryde scenen med lidt ”voksen-humor”. Det klæder dem virkelig! 

Chadwick Boseman, hvor er du dog savnet

’Black Panther’s Chadwick Boseman giver sin sidste optræden i seriens andet afsnit, hvor han T’Challa, i stedet for Peter Quill, ved en fejl kidnappes af Yondu og bliver den nye Star-lord.

Jeg ved det godt. Det er mange navne, og det er forvirrende. Men det vigtigste er, at T’Challa er tilbage, og at Chadwick Boseman lægger stemme til ham. 

I det (efter min mening) bedste afsnit af de første tre, følger vi T’Challa på rejse rundt i universet med en masse skøre, chokerende og vilde twists, som vil få alle til at hoppe i sædet, klappe i hænderne og måske endda knibe en tåre (eller fuldt ud tude som undertegnede). 

Storslået detektiv-mysterium 

Når vi kommer til tredje afsnit, har stemningen ændret sig lidt. Det tredje afsnit er langt fra dårligt, men det er svært at følge efter Chadwick, og stemningen er generelt en del anderledes end i de første to afsnit, så det skal man lige vende sig til. 

Jeg vil dog sige, at afsnit tre er en genial krimi-historie, som kunne vælte de fleste store spion-/detektiv-/krimifilm af pinden, så den kan virkelig noget!

Med Samuel L. Jackson tilbage som Nick Fury og Black Widow der deler tæsk ud til højre og venstre, samt et uopklaret mysterium, har vi en vaskeægte detektivhistorie pyntet med ikoniske Marvel-karakterer (som Tony Stark), og jeg er totalt med på den.

er åbenlyst meget glad for denne serie, og jeg glæder mig helt vildt til at finde ud af, hvad der sker i de sidste 7 afsnit, når de lander på Disney+. Der er dog  én stor ting, der skærer mig i hjertet, som jeg ikke kan komme mig over. Det er ikke en kritik af selve serien, så meget som det er en kritik af nogle bag scenen.

Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson og Brie Larson mødte ikke op til at lægge stemme til deres karakterer, og det er virkelig ærgerligt. Hvis der kommer en sæson 2, håber jeg de hiver bagdelen ned i studiet! Gør det for fansene, pleease. 

Disney, Disney, og mere Disney

Marvel har sat sig solidt på filmindustrien med den største franchise i filmhistorien. De har med serier som ’WandaVision’, ’Falcon and the Winter Soldier’ og ’Loki’ illustreret, at de kan lave gennembrydende og stærke tv-serier, og med den nye animationsserie ’What If…?’ har de endnu engang bevist, at de også kan dominerer animationsgenren (i Vesten). Og det ser ikke ud som om, at de er ved at skrue ned for charmen lige foreløbig.

Disney+-serierne har taget streaming-bølgen med storm i 2021, og ’What If…?’ kunne godt gå hen og blive deres største succes indtil videre. 

Det er en serie med aggressivitet, hjerte, twists og smukt udført animation, der lægger sig tæt op af live-action i sin animationsstil. Men det er jo animation, så skaberne bag kan gå amok med sindssyge plotlinjer, eksplosioner vilde set-designs – og det er noget vi kan lide! 

 Jeg vender stærkt tilbage med mine tanker om serien som helhed, når hele serien er udkommet. Men indtil da vil jeg sige – godt gået Marvel.