You & me forever

Med sin anden spillefilm fortsætter Kaspar Munk udforskningen af skiftet fra ungdom til voksenlivet med det intime indblik i tre pigers teenageliv. Centret om den usikre Laura og hendes tætte forhold til den mangeårige veninde Christine udvikler filmen sig næsten som et trekantsdrama mellem de to og den nye pige i klassen Maria, der ikke er bange for at vise Laura hvor vild og voksen hun er.

Det kunne ligne mere end en tilfældighed at den danske ungdomsfilm You & Me Forever har premiere i de danske biografer samme dag, som den årligt tilbagevendende Buster filmfestival for børn og unge byder op til 10 dages film, workshops og oplevelser for børn i alle aldre.

I filmen introduceres vi til de to bedsteveninder Laura(Julie Brochorst Andersen) og Christines(Emilie Claudius Kruse) pigeliv med en druktur, der slutter med at en brækkende Laura prøver at hjælpe en fyr(Benjamin Wandschneider) fra at få bank af en flok drenge. At man(d) fra start føler sig lettere intimideret af det ekstremt pigeintime forhold, skyldes blandt andet at fiktionen i et par scener ophæves, som da de to piger kigger på billeder fra den nok så kendte bog ”Kvinde kend din krop”. Her væmmes de ved kønsbehåring og er let beklemte over størrelse og tykkelsen på mænds pikke. Understøttet af den tætte fotografering af pigernes ansigter, blikke og interaktion filmen igennem gør at tilskueren hele vejen er utrolig tæt på de tre hovedkarakterers liv og følelser.

[font]Her er ingen moralske pegefingre kun et ærligt og inderligt portræt af det moderne pigeliv[/font]

Drama og fortællermæssigt fremdrift kommer der først for alvor, da den nye pige i klassen Maria(Frederikke Dahl Hansen) kaster sin kærlighed på Laura. At Laura fascineres af den mere erfarne pige, der har boet i New York og så oven i købet har været i seng med både piger og drenge. Et faktum der får uvenskabet mellem Maria og Christine til at bryde ud i lys lue. At de begge vil være Lauras bedsteveninde er tydeligt, og Laura føler sig snart fanget mellem den gamle venindes omklamring og den nye venindes spændende univers med fester, mænd og et voksenliv i byen.  Sammen tager de to piger i byen og ender hjemme hos to fyrer(Allan Hyde & Cyron Bjørn Melville) til efterfest, kys og heftig flirten. Pigerne snyder dog drengene fra et betalt blowjob og stikker af.

Men Marias forsøg på at gøre Laura voksen stopper ikke her, og snart er det to piger ude i en situation de ikke kan håndterer. Samtidig har misforholdet til Christine udløst problemer på hjemmefronten, hvor Lauras forældre i deres stigende bekymring på et tidspunkt beslutter at tage Laura med i sommerhus og samtidig inddrage hendes mobiltelefon. Problemerne og voksenlivet venter dog stadig på Laura da hun kommer hjem. Spørgsmålet er om der her er plads til Maria eller Christine.

You & Me Forever er en film om teenagepigers liv og konflikter med drenge, hinanden og sig selv. Objektivt set er handlingens omdrejningspunkt i konflikten mellem de to veninder Laura og Christine og den nye veninde Maria let genkendeligt og set før. Lige så er tematikken om den svære proces det er at blive voksen med alt hvad det indebærer. Skildringen af disse menneskelige dilemmaer er gjort så nænsomt og med intens fokus på pigernes univers at man(d) som anmelder føler sig lidt som fluen på væggen, lidt som en antropolog, der med nysgerrig forundring observerer de intense følelser og ritualer pigerne har sammen og lidt som en lurer, når pigerne prøver tøj og rør kærligt ved hinanden. Filmens force er at Kaspar Munk og hans filmhold aldrig fordømmer eller udstiller pigerne. Her er ingen moralske pegefingre kun et ærligt og inderligt portræt af det moderne pigeliv, som voksne og forældre med teenagebørn især sagtens kan tage med ind at se og blive klogere på, når nu børnene alligevel skal til filmfestival de næste par uger.