Alt er nyt på PIX WEEKEND

Sidste år blev CPH PIX kraftigt skåret ned. Festivallen har dermed fået nyt format, og Nosferatu har sendt to nye reportere afsted. Hvad opsøger de på festivallen, når alt er nyt?

CPH PIX fejrede ti års fødselsdag ved at skære festivalen ned til en brøkdel af dens tidligere format. Det skabte en del ramasjang, og den mangeårige leder Jacob Neiiendam forlod skuden med en smækkende dør bag sig. Ind på ledelsesgangen kom Tine Fischer, der har gjort dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX til en verdensomspændende succes.

Ida Pedersen

Som newtimer til PIX WEEKEND har jeg svært ved at vide, hvad jeg skal forvente. Naiv og simpel, som man kan være, når man er helt grøn, har jeg sat mig for at gå i stjernernes fodspor. Jeg vil opsøge arrangementerne med de helt store celebs, som pix kan byde på.

En række af live-interviews har festivalen givet navnet FIRESIDE CHAT, og her kan du blandt andet opleve dansk films darlings, Trine Dyrholm og Ghita Nørby. Jeg er lutter øren, når de stærke kvinder hælder ud af mange års erfaring i filmbranchen. Trine Dyrholm interviews af Berlingskes kulturredaktør Anne Sophia Hermansen og Ghita Nørby af tv-vært Sara Bro. Begge arrangementer afholdes på Library Bar, Copenhagen Plaza Hotel.

FIRESIDE CHAT med Trine Dyrholm afholdes 16. november kl. 15-16.
FIRESIDE CHAT med Ghita Nørby afholdes 17. november kl. 15-16.

Aviaja Skotte

Jeg glæder mig virkelig meget til at se film, som er lavet, fordi nogen har brændt for at fortælle en historie – og ikke for at tjene penge. Jeg har valgt at gå efter komedier, der trods det vilde og surrealistiske også har hjertevarme, da jeg ikke orkede at fodre mit efterårsblues med melankoli og tragedie, som i den grad også er at finde i årets program.

Makkerparret Daniel Scherinert og Daniel Kwan debuterede i 2016 med ’Swiss Army Man’: en fuldstændig crazy og absurd buddyfilm om mødet mellem den forelskede, selvmordstruede Hank og Manny, den pruttende strandvasker. De er nu tilbage med filmen ’The Death of Dick Long’, som jeg virkelig glæder mig til at se, hvad er for en størrelse!

Hvis jeg skulle lave en komedie med at barn i hovedrollen, er den sidste, jeg ville overveje til karakteren som barnets usynlige ven, nok Adolf Hitler. Men dét setup har Taika Waititi valgt at gå med i sin nye film ’Jojo Rabbit’, som vandt publikumsprisen på årets filmfestival i Toronto. Filmen skulle eftersigende dele vandene, og jeg er spændt på, om jeg kan hoppe med på bølgen!

Ena Sendijarevićs debutfilm ’Take Me Somewhere Nice’ skulle være en dramaspækket og visuelt gennemtænkt roadmovie: Alma skal besøge sin syge far på et hospital i Bosnien, men hendes fætter gider ikke alligevel at køre hende derhen, så hun prøver at tage en bus, som selvfølgelig kører fra hende under en tissepause. Emir og Denis bortfører hende så i en 80’er-sportsvogn, og da trioen falder over en kuffert fuld af coke, er der kun én vej, og det er fremad. Jeg synes, det lyder lovende, og er mest af alt bare spændt på om filmen følger sin genre; Vi ved jo alle sammen godt, hvordan det endte for eksempelvis ’Thelma & Louise’ og ’Bonnie & Clyde’

’The Death of Dick Long’ vises i Cinemateket den 15. og i Empire Bio den 16.
’Jojo Rabbit’ vises i Empire Bio den 17.
’Take Me Somewhere Nice’ vises i Cinemateket den 15. og Empire Bio den 17.

Festivalen foregår i København fra den 14.-17. november. Du kan desuden læse vores anmeldelse af ‘Onkel’, der også har haft premiere i forbindelse med CPH PIX.