’Beautiful Disaster’ opfinder en ny bund at skrabe for kærlighedsfilm

Copyright: Nordisk Film

Så du ungdomsfilmen ’After’ og tænkte, ”den ville være meget bedre hvis den foregik i Las Vegas og handlede om poker”? I så fald skal du ikke lede efter din drømmefilm meget længere.

Det ser ud som om ungdomsfilm altid foregår i to vidt forskellige ekstremer. På den ene side finder vi kataloget af Disney Channels originale film, som helst skal være så børnevenlig og sexnegative som overhovedet muligt.

Faktisk eksisterer sex slet ikke i det her univers!

På den anden side har vi film som ’After’-serien, som kom til berømmelse grundet den Harry Styles-fanfiction, den egentlig er baseret på, og som ligner noget tættere på en light version af ’Fifty Shades of Grey.’

Sex eksisterer, og det handler sjældent om meget andet end sex. Romantik eksisterer slet ikke uden sex.

Det virker lidt dystopisk at se på, og at det faktisk er svært at finde mange film i genren, som formår at finde en balance i temaerne. Især når publikummet vokser fra coming of age og bevæger sig tættere på universitetsalderen.

I dag har ’Beautiful Disaster’ premiere i biograferne. Og hvis du troede ’After’ var sex-fikseret, så tro om igen.

Som en low budget ’Fight Club’

Vores hovedperson er Abby (Virginia Gardner), som i starten af filmen har trodset sin fars ønsker og besluttet sig for at løbe væk for at gå på college.

Hendes far er nemlig ludoman, og Abby selv fik en karriere og verdensberømmelse indenfor pokerspil under navnet Lucky 13. Hendes far hjalp hende på vej så hun kunne betale hans gæld af, på trods af at det naturligvis er dybt ulovligt for hende at spille.

Jeg ved det lyder syret, men det her er altså kun de første ti minutter af filmen, vi snakker om.

På college bliver den unge kvindes drøm om et normalt liv dog vendt op og ned, da hun møder Travis, spillet af den tidligere Disney-stjerne Dylan Sprouse. Her optræder han som en klassisk bad boy, der kaster et blik på Abby og opgiver alt andet for at opnå hendes kærlighed, noget hun tydeligvis ikke gengælder.

Især ikke efter at have set ham bokse i skolens undergrund, hvor han er regerende mester, for at tjene pengene til at betale for sin undervisning.

Igen, det er  den første halve time af filmen, vi får alt det her at vide. Travis har voldelige tendenser, aggressionsproblemer og tænker ikke på andet end sex, mens den tilsyneladende uskyldige Abby bare gerne vil falde i med mængden.

Så naturligvis er de den centrale romance i filmen. Det siger jo nærmest sig selv.

Bundskraberen af alle bundskrabere

Det mest mærkværdige ved ’Beautiful Disaster’ er, hvor gennemgående mærkelig den er. For den er virkelig, virkelig mærkelig. Jeg tror ikke engang en AI kunne have opfundet så sært et plot, som jeg satte mig i biografsædet til.

Måden de to modsætningers romance bliver udviklet er gennem et væddemål; Abby ser ned på hvor mange mennesker Travis har været i seng med, så skolens slemme dreng foreslår at hans kommende boksekamp skal afgøre deres skænderi.

Hvis han taber kampen, skal han gå tre måneder uden at have sex. Men hvis han vinder, skal Abby bo på hans værelse (og sove i samme seng) i en måned.

Når det nye højder af creepy, eller er det bare mig?

Naturligvis ville der ikke være nogen film hvis han tabte, og der går ikke lang tid før gnisterne flyver, og den mærkeligste sexscene i historien bliver indspillet, inkluderende en masse massageolie, træningsshorts, og opførsel der godt kunne grænse over i noget seriøs stalking og seksuelt overgreb, men som spilles som en joke.

Hvis der er noget der kunne kaldes imponerende omkring denne film, så er det hvordan den når en ny bundlinje for kærlighedsfilm.

Den grimmeste katastrofe nogensinde

Jeg ved at jeg har kritiseret plottet og manuskriptet meget, men der er stort set ikke meget andet at snakke om.

’Beautiful Disaster’ ligner en typisk ungdomskulisse i sine lokationer, og udviser nogle af de værste skuespilpræstationer jeg længe har set, og jeg var ellers lidt vild med Gardner efter hendes rolle i Marvels ungdomsserie, ’Runaways’.

Dylan Sprouse er nok den største katastrofe, og er dybt ulidelig fra start til slut, selvom forfatteren forsøger utroligt hårdt på at give ham dybde og følelse, som aldrig når i mål.

Man kan da give den, at den så heller ikke ligner en typisk ungdomsfilm i de sidste 40 minutter, hvor den pludselig bliver en poker-thriller i Las Vegas, hvor Abbys far er truet af mafiaen, og hvor endnu en mærkelig sexscene skal finde sted. De unge mennesker smadrer TV, håndvask, toilet, bruser, klædeskab og så videre, og forglemmer lykkeligt at faren måske eller måske ikke mister sit liv ved midnat.

’Beautiful Disaster’ kan godt efterlade dig målløs.

Jeg kan for alt i verden ikke gøre mig klog på hvorfor bogen blev skrevet, eller hvorfor den blev filmatiseret, eller hvorfor den overhovedet har (kvindelige) fans, med dens grove sexistiske indhold, og dialog, der bare minder om den mest seksuelle Disney-film du nogensinde vil få at se.

Den nye ungdomsfilm er utroligt grim, med de kedeligste farver, kedeligste lys, og med så mange katastrofale valg taget, at man ikke kan være andet end forarget. Det skræmmer mig, at nogle teenagere skulle se den, og tænke, at det er romantisk.

’Beautiful Disaster’ er kort sagt usmagelig, en katastrofe, og alt andet end smuk. Men det underlige drama er da i det mindste sjovt. Om det var meningen, kan jeg dog på ingen måde fortælle dig.