Film og fagbevægelsen

OK18-forhandlingerne er veloverståede og tøjet er tørt efter arbejdernes internationale (og regnvåde) kampdag. I et tilfælde af heldig timing har en dokumentarfilm om LO’s første kvindelige formand, Lizette Riisgaard, netop fået premiere.

Andreas er socialist og meget interesseret i fagbevægelsen og dansk arbejdsmarkedspolitik. Det er hans ven Mads også, ja han har faktisk gennem flere år været ansat i fagbevægelsen. De tog hinanden i hånden og gik ind og så ‘Hjerter dame’. Det er der kommet et podcast ud af.

I løbet af en lille time vendes alt lige fra den danske model, forskelle på private og offentlige overenskomster, fagforeningspamperi og -sladder, Lizette Riisgaards personlighed samt forskellen på “gule” og “røde” fagforeninger.

Er du usikker på, om ‘Hjerter dame’ er en film for dig? Så lyt med her og lad Andreas og Mads guide’e dig gennem, hvad du behøver at vide om fagforeninger og det danse arbejdsmarked for at få maksimalt udbytte af filmen.

Er du derimod på udkig efter en kritisk diskussion af behovet for fagbevægelsen, så vil du grundet værternes bias nok blive skuffet.

Herlighederne kan høres i din browser eller på iTunes.

God fornøjelse og forsinket, glædelig 1. maj!