Letters to Juliet – Premiere 12/8/10

Plakaten til Letters to Juliet. Foto: Nordisk Film

Måske kan klassificeringen af mennesket opdeles i den romantiske og kyniske type?! Dette er i hvert fald tilfældet i den romantiske komedie Letters to Juliet der har Amanda Seyfried i rollen som den amerikanske journalist Sophie på besøg i Romeo & Julies fødeegn Verona. Her er hun på før-bryllupsrejse med kæresten Victor(Gael Garcia Bernal), da hun ved et tilfælde finder et brev fra Claire(Vanessa Redgrave) stukket ind i muren på den nok mest berømte balkon i alle Shakespeare skuespil. Ved hjælp af en gruppe italienske kvinder beslutter Sophie at svare på brevet. Samtidig er Victor travlt optaget af at besøge vingårde og farme i området, da han står foran skulle åbne en restaurant tilbage i Amerika.

Sophie(Amanda Seyfried) og balkonmuren, hvor kvinder hænger deres kærlighedskvaler op i håb om at Julie hører deres nød. Foto: Nordisk Film

Da Claries barnebarn(Christopher Egan) et par dage efter står i døren til damernes kontor, skælder han rimeligt nok Sophie ud for at have sendt et svar til hans bedstemor, da affæren er næsten 50 år gammel. Sophie lader sig dog ikke gå på af hans affejende og kyniske bredside, men får ud af ham, at Claire er taget med ham, og på trods af hans ihærdige protester, beslutter de to kvinder sig efter et hurtigt møde at finde den gamle italienske kærlighedsflamme; Lorenzo.

Kendere af romantiske komedier vil med Letters to Juliet finde præcist det de søger, nemlig en helt gennemsnitlig kærlighedsfilm, hvor handlingens dobbeltplot(Sophies problemer med Victor og Claries jagt på ungdommens kærlighed) indfletter sig i hinanden så pænt og perfekt at kedsomheden indfinder sig flere gange undervejs. Vist er Toscanas idyl med Verona, Sienna mm. skøn i den let holdte sepia tone, men når man ikke får mere end tarvelige klicheer ud af de italienske skuespillere såsom Franco Nero, så skuffer det. Amanda Seyfried, som de fleste kender fra Mamma Mia og som senest kunne opleves i Dear John, er som skuespiller ved at have placeret sig solidt i sadlen, som den typecast der ser ud til at overtage Kate Hudsons titel som dronningen af de romantiske komedier.

Sophie(Amanda Seyfried), Claire(Vanessa Redgrave) og barnebarnet Charlie(Christopher Egan). Foto: Nordisk Film

Eneste forsonende og rigtig seværdig ved denne film er fantastiske Vanessa Redgrave, der på trods af en alder af 73 år, stadig har en starpersona og et skuespil udover det sædvanlige. Intet under at den kvinde har været oscarnomineret hele 5 gange! Det er da også hendes fortjeneste at filmen svinger sig op på 3 stjerner i stedet for 2.

– 3 ud af 6 stjerner

NICOLAI MELDGAARD ESKESEN