My bloody valentine 3-D – Premiere 21/8/09

Plakaten til My bloody valentine. Photo courtesy IMDB.com

At vi mennesker er vanedyr og elsker gentagelsens tilsyneladende tryghed, må være en af forklaringerne på de seneste års nærmest kannibalistiske tendens i Hollywood til at genfortælle gamle gyserfilm. Nu er turen så kommet til den lille kultfilm My bloody valentine fra 1981.

Nogle film skal bare ikke tages alvorligt! Tag My bloody valentine 3-D, der meget belejligt havde premiere i Guds eget land lige op til Valentins dag, så de unge teenagepar rigtigt kunnen gyse velbehageligt i hinandens favn over de blodige hjerter, der på voldsom, men sært underholdende vis hugges ud af kroppen på mere eller mindre sagesløse mennesker. Skal man endsige tage det alvorligt når instruktøren og produceren i pressenoterne fortæller om, hvor meget de har arbejdet seriøst med de nye 3-D effekter for at lave en endnu bedre(læs = uhyggelig) fortælling, om hvad der skete 20 år efter, at den gale minearbejder Harry Warden,  spredte rædsel og hakkemad i den glade by Valentines Bluff. Nej, selvfølgelig skal man ikke det!

Den oprindelige film fra 1981 tog sit udgangspunkt i en tragisk mineulykke, der skete fordi opsynsmændene hellere ville til den årlige kærlighedsfest end at passe deres job. Som den eneste overlevende svor Harry Warden, at han ville tage sin hævn over alle, der for eftertiden ville forsøge at holde Valentines dag igen.

I den nye film opridses denne historie kort via smarte 3-D avisklip(der ville kunne få selv Harry Potter til at læse med), der afsluttes ved at vi ser parrene Tom(Jensen Ackles- ja, det er ham den lidt lækre fra Tv-serien Supernatural) og Sarah(Jaime King) samt Axel(Kerr Smith) og Irene(Betsy Rue) flygte og overleve Wardens angreb på dem.

Tom(Jensen Ackles) finder en ubehagelig Valentinsgave! Photocourtesy: IMDb.com

10 år efter er Tom tilbage i byen for at sælge minen, der efter hans fars død, er blevet hans ejendom. Byens gamle spidser forsøger at tale ham fra det, da det vil betyde ”døden” for den lille bys lokalsamfund. Tom er dog fast besluttet på at fortidens spøgelser og dæmoner skal fjernes for altid. Men som de fleste ved, er det lettere sagt end gjort. Og da Valentinsmordene begynder igen, med drabene på Axels tidligere kæreste Irene, hendes fuckbuddy og en dværg(!?), mistænker Axel, der nu er blevet politichef og gift med Sarah, Tom for at stå bag. Tom tror omvendt at det er Axel, der er morderen…eller måske er det bare Harry Warden, der er kommet tilbage fra de døde?!

My Bloody valentine er en klassisk teenagergyser i B-fimsskuffen, i og med at den ikke er bleg for at sprede uhyggen med opfindsom gore og eksplicit nøgenhed. Læg hertil at instruktør Patrick Lussier er en øvet håndværker i faget(manden har f.eks. klippet film for folk som Wes Craven), der ikke er bange for at søge ”de kunstneriske” udfordringer i 3-D teknologien. Det sidste er så afgjort ironisk ment, men der er dog flere opfindsomme gags undervejs, som da en af ofrene hen imod slutningen ”taber” underkæben efter, at vi tilskuere i et POV shot ser, hvorledes han får spidsen af en minehakke op gennem hagen. Bevares, det er camp gore, men det har så afgjort sin underholdningsværdi.

Så hvis du har en svaghed for genren, en forkærlighed for hakker og mænd i miners outfit eller bare vil have en undskyldning for at trøste den veninde, du har lokket med i biografen, så se My bloody Valentine 3-D. Og selvom de tilhørende briller koster lidt vel ekstra oven i billetten, har det den fordel at du ikke behøver at bekymre dig så meget om dit udseende i og med at alle i biografen, ser præcis lige så kikset ud som dig selv!