The Voices

Jerry ser verden meget specielt. Scenen, som her portrætteres, viser, hvordan hans værelse ser ud gennem andres øjne. Copyright: UIP

Der kommer til at være én ud af tredive, som kan lide den groteske sorte kommedie ’The Voices’. Heldigvis er jeg blandt disse sære personer.

’The Voices’ er et stileksperiment og muligvis en mild filosofisk diskussion, men først og fremmest er det en sort kommedie. Den omhandler Jerry (Ryan Reynolds), en venlig mand, der vil alle det bedste, men som desværre er psykisk syg. Hans kat bliver ved med at få ham til at slå ihjel, og pludselig har han et par hoveder i køleskabet.

Skuespillet er glimrende. Ryan Reynolds er virkelig god i rollen som Jerry. Han er sjov, og man køber hele hans personlighed, hvilket siger en del. Jerry er ikke umiddelbart en karakter, man ville grine af, men Reynolds formår at gøre denne akavede seriemorder til en sød dreng, man ikke kan lade være med at smile af. Der er dog et par andre karakterer, der kunne have været portrætteret bedre. Dette gælder særligt for Fiona (Gemma Arterton), som ikke er særlig sjov, men snarere lidt irriterende.

Sort humor i lyse farver

Filmen er totalt overbelyst, og den har nogle karakteristiske farver, som underbygger filmens mærkelige stemning. Det er ikke meningen, at alt skal se ægte ud, da vi ser denne film gennem Jerrys øjne. Dette gør ’The Voices’ en smule svær at anmelde, da elementer, som normalt ville være kritisable, rent faktisk tilføjer en dimension til filmen og i særdeleshed til humoren. Når Jerry går rundt med et hoved i hænderne, kan det være meget tydeligt, at det er et dukkehoved. Dette ville tage mig fuldstændig ud af en næsten hvilken som helst anden film, men det er faktisk rigtig sjovt i ’The Voices’. Allersjovest er det dog, når filmen for alvor bliver bizar.

Én scene være ekstremt humoristisk, mens en anden bevæger sig over i gysergenren. Filmen har også en dramatisk dimension, men det er klart gyser- og komediedelen, der fungerer bedst. Dramaet skaber desværre et par halvkedelige scener. De komiske scener gør imidlertid så absolut op for disse. Der er scener, der er så groteske, at jeg sad og skraldgrinede. Det er bare slet ikke alle, der vil have det sådan. Denne film vil blive kaldt ubehagelig, dum og fuld af dårlig humor, for den er simpelthen for mærkelig til mange. Hvis man ser den på den forkerte dag, vil det kunne gøre udslaget. Hvis du imidlertid ser ’The Voices’ på den rigtige dag, og du rent faktisk er en af de mærkelige personer, der vil kunne nyde denne film, så går du en ekstremt sjov oplevelse i møde. Det er værd at tage chancen!