Til den ubeslutsomme streamer: DRTV

Sidder du også på sofaen og scroller op og ned af alenlange indholdslister for at prøve at finde bare et-eller-andet, du kan se? Det gør vi andre også! Men heldigvis har vi fundet på en meget nemmere måde at komme frem til din næste streamingoplevelse. Det er et godt gammeldags flowchart.

Denne gang kaster vi os over to af de største streamingtjenester i Danmark, nemlig Netflix og DRTV.

Følg dit hjerte – og de små pile – til hvad lige præcis du skal se. Og så kan du jo passende scrolle ned og læse lidt om titlen under billedet.

God streaming og ”May the odds be ever in your favor!”

‘Alphaeksperimentet’:
Kender du de der typer, der bare skal bestemme alt? Har du nogensinde overvejet, hvad der ville ske, hvis de fik lidt af deres egen medicin? Det er lige præcis, hvad dette “sociale eksperiment” fra DR3 kan give dig svar på. Det kan kun blive underholdende.

‘Ambassadøren’:
Inden du streamer ‘Cold Case Hammerskjöld’, kan du bruge tiden med en rigtig dansk dokumentarklassiker. Ambassadøren er den performative dokumentar over dem alle og viser en vild rejse gennem den afrikanske korruption. Hvad kan være bedre end at blive underholdt og lære noget samtidig?

‘Babylon Berlin’:
Den tyske serie om 1920’ernes Berlin gik sin sejrsrunde hos den midaldrende generation for et års tid siden, og det var ikke uden grund! Serien er både dyr og velproduceret, og så giver den dig spændende intriger i de kreative klasser.

‘Cougarjagt’:
Tina tænder på yngre mænd, der tænder på folk på hendes alder, det er der heldigvis masser af unge mænd, der gør. I ‘Cougarjagt’ går de på jagt efter kærlighed og sex. Det er til tider sjovt, til tider en smule deprimerende, men helt sikkert noget du kan snakke med vennerne om.

‘En frygtelig kvinde’:
Filmen lagde op til stor debat, da den kom ud, og stadig i 2020 er der masser at diskutere. En fin film der kan få dig op af stolen, tungen på gled og underholde dig i to timer straight. Det er da kun godt?

‘Fars pige’:
Der har været et hav af drama om Alva, men hvis det ikke har været nok til at få dig ind og se med, så lad min anbefaling være det. Fars pige er både tankevækkende og underholdende, så du kan ikke undgå at skulle tage stilling til familiens måde at leve på.
Så har du også noget at snakke om i Corona-stilheden.

‘Hvorfor er Ludwig ikke konge?’:
Der er super mange grunde til Ludwig ikke er konge, men det gør ikke dette nye format mindre spændende. Det er historie formidlet på en interessant måde, og så er det tankevækkende, hvor hurtigt alting kan ændre sig. Samtidig kan du mærke helt ned i maven, hvor nederen det var at være en akavet teenager.

‘Krigsfotografen’:
En gang imellem får DR nogle vilde filmrettigheder. Det er ikke længe siden krigsfotografen gik i biografen og fik ros af samtlige anmeldere – inklusiv Nosferatu. Det er en flot fortælling om krig, arbejde og familie, og så er det en god måde at komme ud i verden, når man sidder derhjemme i karantæne.

‘Skam’:
Jaja, jeg ved godt du har set det før. Men det gør det jo kun mere hyggeligt. Alle fire sæsoner kan noget ganske særligt, og det er lige så rørende og sjovt både anden og tredje gang, du ser det. Nyd lidt binging med Eva, Nora, Isak og Sana. Kan det blive meget bedre?

‘Skaterpigerne – Don’t give a fox’:
Findes der noget sejere end Avril Lavigne i musikvideoen til ‘Sk8erboi’? Ja, skaterpigerne fra ‘Don’t Give a Fox’. Dokumentaren blev populær på sidste års CPH:DOX, og hvilken bedre måde at mindes, hvordan det er at være i biografen med en hel masse mennesker?

‘Skjold og Isabel – det første break-up’:
Drøm dig tilbage til, da vores største problemer var de personlige med denne fortælling om Skjold og Isabel. De to unge københavnere var hinandens første kærester, men det er de ikke længere. Så hvad er de egentlig nu? Dokumentarserien skildrer så fint, hvordan det er at være ung og i tvivl.

Nosferatu har også udgivet en guide til, hvad du kan streame på Netflix!